Mam nietypowy problem. Używam Firefoxa na 3 komputerach. Używam nowej synchronizacji. Na komputerach domowych jest OK. Na komputerze trzecim w pracy - pozakładano jakieś ograniczenia - choć ja w drodze wyjątku mam rzekomo dostęp do wszystkiego (muszę tylko dodawać wyjątek gdy pierwsze raz wchodzą na jakoś stronę www którą oni blokują.
Problem polega na tym, że nie mogę dołączyć komputera w pracy - do synchronizacji - bo nie mogę się zalogować.
Początkowo nie mogłem nawet otworzyć strony gdzie wpisuje się login i hasło, ale dodanie do wyjątków adresu https://services.mozilla.com - pomogło i teraz mogę wyjeść na stronę logowania - ale po wpisaniu prawidłowego loginu i hasła zamiast podłączenia Firefoxa do synchronizacji otrzymuje komunikat "nieznany błąd"
Tak sobie myślę że żeby to działało muszę dodać do wyjątków adres z którym Firefox próbuje się połączyć w chwili gdy kliknę "zaloguj" na stronie "about:accounts". Tylko nie wiem co to za adres?
Proszę o podanie adresów z którymi Firefox próbuje się łączyć w momencie logowania do usługi synchronizacji, ewentualnie portów które używa i innych adresów które nie mogą być blokowane żeby synchronizacja działała - jeśli ktoś wie.
Wiem, ze to wszystko winien zrobić mi informatyk w pracy ale nie mogę się doprosić i już straciłem cierpliwość. Próbuje to zrobić sam, bo jak wyżej wskazałem mogę dopisywać adresy do "białej listy"
adres serwera synchronizacji
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
adres serwera synchronizacji
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:30.0) Gecko/20100101 Firefox/30.0
- Judykator
- Z nami od: 09 lipca 2007, 11:48
• Strona 1 z 1