MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Karty w Firefoxie - zamykanie i... tego nie da się opisać:)

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Karty w Firefoxie - zamykanie i... tego nie da się opisać:)

Postautor: rintintintaramtamtam » 29 lipca 2014, 11:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

witam,

po 9 latach używania Opery Presto, i kilku nieudanych próbach zaakceptowania ChrOpery, przesiadłem się na Firefox 30/31.
Pomógł mi w tym "poradnik" :arrow: http://forum.pclab.pl/topic/942644-Przesiadka-z-Opery-1216-na-Firefox/ jak w miarę bezboleśnie przesiąść się z Opery Presto (12.17) na Firefoxa.

Póki co mam dwa problemy do ogarnięcia. Zajmijmy się pierwszym bardziej skomplikowanym:

Sytuacja wygląda następująco.:
Otwieram stronę na której są intrygujące mnie - powiedzmy trzy - hiperłącza, linki czy tam odsyłacze. Klikam na nie kolejno np. kółkiem myszy i otwierają mi się w nowych kartach.
Wchodzę na ostatnią (najbardziej po prawej) kartę i ją zamykam. Przeglądarka "wróciła" mnie, na kartę która była po lewej stronie taj którą właśnie zamknąłem, a chciałbym żeby "wróciła" mnie do tej pierwotnej tzn. tej z której aktywowałem łącze które otwarło mi kartę, przed sekundą zamknietą.

ps. właśnie zauważyłem, że to samo dzieje się nawet jeśli mam otwarte np. 3 karty i ze środkowej /drugiej/ otworzę łącze /kartę 4-tą/ to p jej zamknięciu wrócę do karty która była po jej lewej stronie, a nie tej z której ją otwierałem.

W Operze Presto było tak, że po aktywacji hiperłącza w nowej karcie, po jej zamknęciu wracało się do tej karty z której się ją otwierało. Było to bardoz wygodne i tego mi brakuje w Firefox.
rintintintaramtamtam

Z nami od: 29 lipca 2014, 09:48

Odp: Karty w Firefoxie - zamykanie i... tego nie da się opi

Postautor: teo » 29 lipca 2014, 21:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Jest mnóstwo dodatków do przeglądania w kartach. Przejdź do AMO i w polu wyszukiwania wpisz tabbrowsing i wybierz, co ci się spodoba. Ja używam TabMix Plus.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Odp: Karty w Firefoxie - zamykanie i... tego nie da się opi

Postautor: rintintintaramtamtam » 30 lipca 2014, 16:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

dzięki teo, właśnie zainstalowałem Tab Mix Plus, wystarczy wejść w Karty>Zamykanie kart>Zamykanie aktywnej karty>poprzednio aktywną
rintintintaramtamtam

Z nami od: 29 lipca 2014, 09:48

Wróć do Przeglądarka Firefox