po 9 latach używania Opery Presto, i kilku nieudanych próbach zaakceptowania ChrOpery, przesiadłem się na Firefox 30/31.
Pomógł mi w tym "poradnik"
Póki co mam dwa problemy do ogarnięcia. Zajmijmy się pierwszym bardziej skomplikowanym:
Sytuacja wygląda następująco.:
Otwieram stronę na której są intrygujące mnie - powiedzmy trzy - hiperłącza, linki czy tam odsyłacze. Klikam na nie kolejno np. kółkiem myszy i otwierają mi się w nowych kartach.
Wchodzę na ostatnią (najbardziej po prawej) kartę i ją zamykam. Przeglądarka "wróciła" mnie, na kartę która była po lewej stronie taj którą właśnie zamknąłem, a chciałbym żeby "wróciła" mnie do tej pierwotnej tzn. tej z której aktywowałem łącze które otwarło mi kartę, przed sekundą zamknietą.
ps. właśnie zauważyłem, że to samo dzieje się nawet jeśli mam otwarte np. 3 karty i ze środkowej /drugiej/ otworzę łącze /kartę 4-tą/ to p jej zamknięciu wrócę do karty która była po jej lewej stronie, a nie tej z której ją otwierałem.
W Operze Presto było tak, że po aktywacji hiperłącza w nowej karcie, po jej zamknęciu wracało się do tej karty z której się ją otwierało. Było to bardoz wygodne i tego mi brakuje w Firefox.