Problemy z adblockiem i flashem
Moderator: Pomocy?!
Problemy z adblockiem i flashem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
- foksal
Odp: Problemy z adblockiem i flashem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Na szczęście z flash-em nie mam problemów.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
beata072 pisze:U mnie niestety z Adblockiem dzieje się podobnie. Często zablokowany element znika dopiero po restarcie przeglądarki, a czasem w ogóle nie reaguje i wtedy muszę go ukryć przy pomocy Stylish. Też jestem ciekawa, co się z tym Adblockiem ostatnio wyprawia, bo ewidentnie ma problem z blokowaniem niektórych elementów na wybranych stronach, np. na poczcie Gmail w tej chwili ikona Adblocka jest u mnie wyszarzona i nie chce niczego blokować, chociaż nie wyłączałam blokowania na tej stronie. Nie używam najnowszej wersji liska i myślałam, że to dlatego. Natomiast wersję Adblocka mam najnowszą, ale z poprzednią było to samo.
Na szczęście z flash-em nie mam problemów.
W przypadku blokowania próbowałem też Adblock Edge, ale pomimo wgrania tych samych filtrów radził sobie jeszcze gorzej niż Adblock Plus. Chciałbym, żeby jakaś mądra-tęga głowa wymyśliła sposób jak przeszczepić tego zwykłego Adblocka z Opery i Chrome na grunt Firefoxa.
- foksal
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Spróbuj tak - wejdź w opcje internetowe, zawartość i wyczyść stan SSL. To czyści bufor SSL i dla Firefoxa. W Firefoxie, dodatki - ustaw wtyczki DRM na nigdy nie aktywuj.
Adblock jest znany, że potrafi generować błędy javascript. Dlatego są strony, gdzie problemy. Dodatek do dodatku i jeszcze filtry... a blokowanie kuleje, to dd takie coś. Wyłączyć cale badziewie i usunąć. Amen, skoro źle działa.
Widzisz, ja wszedłem na focus.pl i ciekawa stronka. Nic nie wyskakuje. Czyściutko. Żadnych ściemnień. Brak reklam. Nie mam tfu-adblocka. Mam zainstalowany adfender i dodatek DoNotTrackMe.
Adfender pobiera się na dysk. Wyłączasz Firefoxa i sprawdzasz, czy aby jaki proces Firefoxa nie działa w tle. Najwyżej zamknij i wtedy zainstaluj adfender. Wystarczy mu zaznaczenie filtrów easylist angielski i zaznaczenie malware domains. Jeszcze dodatek DoNotTrackMe, to zero przekierowań i szpiegostwa. Nie trzeba wyłączać blokowania reklam na allegro, czy gdzie.
W operze inny kod, inne pobieranie, inne dodatki. A jakie dodatki i rozszerzenia w Firefoxie są u Ciebie?
Dopisuję - potwierdza się na innych forach, że adblock plus robi wiele błędów. Niektórzy nie chcieli rezygnować z adblocka. Chwalą sobie przejście na adblock bez plusa.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Garu pisze:W Firefoxie, dodatki - ustaw wtyczki DRM na nigdy nie aktywuj.
Co to są te DRM? Nie mam wtyczki o takiej nazwie...
A dodatków akurat mam całą masę (ponad 30), ale jeszcze jakiś miesiąc czy dwa temu Adblock działał w miarę prawidłowo, dopiero niedawno mu się pogorszyło.
PS
Znalazłam ciekawy artykuł na temat Adblocka w FF: http://www.dobreprogramy.pl/AdBlock-Plu ... 54395.html
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Z neta:
a więc certyfikaty tryby zabezpieczeń itd.Zarządzanie prawami cyfrowymi (z ang. digital rights management, DRM) – oparty na mechanizmach kryptograficznych lub innych metodach ukrywania treści
Adblock bez plusa można pobrać rozszerzenie do chrome - w tym pobłądziłem, że do Firefoxa się nada, bo nadał się w temacie do chrome, czyli rozwiązał problem w jednym temacie na dobrychprogramach.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
druga żeby nie było newslettera: focus.pl###newsletterPopup
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.149 Safari/537.36 OPR/20.0.1387.77
- Gość