MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie działa przywracanies sesji

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Nie działa przywracanies sesji

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2014, 22:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Nie działa mi przywracanie sesji. Nie mam żadnych dodatków do tego. Po prostu mam zaznaczoną opcję: Po uruchomieniu programu Firefox: wyświetl okna i karty z poprzedniej sesji. Zawsze po włączeniu mam stronę startową. Ani po normalnym zamknięciu z kilkoma otwartymi kartami, ani po błędzie przeglądarki, gdzie też były otwarte karty to zawsze po wznowieniu mam tylko stronę startową.
Gość

Odp: Nie działa przywracanies sesji

Postautor: Garu » 08 sierpnia 2014, 00:43

A może Ty nie wyłączasz Firefoxa. Po wyiksowaniu, czyli zamknięciu, w menadżerze zadań proces Firefoxa i containera działa w tle? Właśnie, - może pozornie zamykasz? Może otwierasz tylko nowe okno w tle? Włącz menadżer zadań i podziwiaj. Zakładając, że w about:config nie było mieszane i nic nie zostało pomylone jakimś dodatkiem configuration mania, albo tabmixem, to chyba nie ma innej optyki...

Wybacz staremu, że takie coś zmyślam.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie działa przywracanies sesji

Postautor: Gość » 09 sierpnia 2014, 00:45

Wiesz co, wyszła głupia sprawa. Zawsze po wyłączeniu przeglądarki albo przed włączeniem oczyszczałem sobie programem CCleaner. Teraz okazało się, że miałem tam zaznaczoną opcję czyszczenia sesji w Firefoxie. Przez lata nie miało to wpływu, bo miałem profil z TMP i tam jest wbudowana sesja w tym dodatku, ale teraz na nowym nie miałem tego, a tu nagle zawsze po włączeniu przeglądarki wyskakiwała strona startowa, chociaż zawsze miałem zaznaczoną sesję. Jak to na wszystko trzeba uważać. Masz przeglądarkę a tu ci bruździ taki CCleaner...
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox