Awaria podczas wybierania miejsca zapisywania plików
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Awaria podczas wybierania miejsca zapisywania plików
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Witam! Niestety od tygodnia mój Firefox ulega awarii podczas prób zapisania załączników ze skrzynek pocztowych oraz wszystkich plików, które wymagają uruchomienia w innym programie (np. Adobe Readerze). Co ciekawe, gdy próbuję zmienić miejsce zapisywania plików (np. z Pobranych na Pulpit czy inny dysk) w Narzędziach>Opcjach, również występuje awaria. Przeinstalowywałem FF, czyściłem poprzednie profile (przekopiowując tylko listę zakładek i haseł), skanowałem komputer, czyściłem rejestr - nic nie pomaga. W Chrome i Internet Explorerze ten problem nie występuje. Proszę o rady!
- krubart
- Z nami od: 12 sierpnia 2014, 09:47
Odp: Awaria podczas wybierania miejsca zapisywania plików
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Wpisz w pasku adresu about:config i sprawdź, czy opcje browser.download.lastDir lub browser.download.Dir nie wskazują na wymontowany napęd.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Adobe reader jest bardzo awaryjny i często powoduje problemy z dostępem, uprawnieniami do plików. Widać, że się pogryzł z FF. Spróbuj przeinstalować A reader, choć przy wystąpieniu problemów z uprawnieniami, to daremne, gdy nie umie się w rejestrze znaleźć systemowych wpisów ustawień adobe readera w rejestrze.
Nigdy nie zdarzyło się, żeby otwieranie plików PDF, w programie sumatra PDF, czy change viewer. U mnie to programy portable. Funkcjonalność zbliżona do adobe readera, a nigdy nie ma problemu.
Nigdy nie zdarzyło się, żeby otwieranie plików PDF, w programie sumatra PDF, czy change viewer. U mnie to programy portable. Funkcjonalność zbliżona do adobe readera, a nigdy nie ma problemu.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Nie mam niestety browser.downer.lastDir, ani browser.download.Dir na tej liście. M.in. browser.download.panel.shown; browser.download.panel.firstSessionCompleted oraz browser.download.importedFromSqlite są zaznaczone jako użytkownika. Co jest o tyle ciekawe, że wszystko wcześniej zmieniałem na domyślny. Co oznacza brak tych dwóch wpisów?
Źle się wyraziłem - to jest między innymi adobe reader, ale rzecz dotyczy wszystkich załączników w mailach, również doc. Także np. próba przeglądania dokumentów na stronach, np. przy użyciu DjVuViewer powoduje awarię. Nie mam też pojęcia z czego wynika niemożliwość zmiany miejsca pobierania plików. Ilekroć próbuję zmienić folder z pobrane na inny wysypuje mi przeglądarkę. Odinstalowywanie niczego nie dało.
Źle się wyraziłem - to jest między innymi adobe reader, ale rzecz dotyczy wszystkich załączników w mailach, również doc. Także np. próba przeglądania dokumentów na stronach, np. przy użyciu DjVuViewer powoduje awarię. Nie mam też pojęcia z czego wynika niemożliwość zmiany miejsca pobierania plików. Ilekroć próbuję zmienić folder z pobrane na inny wysypuje mi przeglądarkę. Odinstalowywanie niczego nie dało.
- krubart
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
OK, wpisz w pasku adresu about:crashes i podaj tu link do tej awarii na http://crash-stats.mozilla.org
- dexter
- Moderator
OK, podsyłam link do raportu z ostatniej awarii: https://crash-stats.mozilla.com/report/ ... 1f12140812
- krubart
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Hmmm, wygląda na awarię GPU. Tu jest coś na ten temat: http://forums.ubi.com/showthread.php/78 ... bug-Forums
- dexter
- Moderator
• Strona 1 z 1