zmiana
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Odp: zmiana
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Witaj,
nikomu nie trzeba dawać w łapę
. Firefoksa pobierasz ze strony https://www.mozilla.org/pl/firefox/desk ... paign=FX10 i używasz za darmo.
Co do zmiany w życiu: Oszczędzaj czas i rób wszystko szybciej, niż do tej pory. Bądź miły dla ludzi, nie obżeraj się, czytaj książki, chadzaj na spacery i próbuj żyć w zgodzie z ludźmi innych wyznań i narodowości.
nikomu nie trzeba dawać w łapę
Co do zmiany w życiu: Oszczędzaj czas i rób wszystko szybciej, niż do tej pory. Bądź miły dla ludzi, nie obżeraj się, czytaj książki, chadzaj na spacery i próbuj żyć w zgodzie z ludźmi innych wyznań i narodowości.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Taj Czi, albo tak. Powoli. Piszesz z Firefoxa, a spłukując Chrome, to dla systemu Red Bull - Firefox doda Ci skrzydeeeł! Wyłącz mu w opcjach akcelerację sprzętową, załaduj dodatki zaczynając od nottrackme i ciesz się pod górkę. Mozilla przygotowała wiele bzdur i potrzebnych funkcji. Nie będziesz się nudził.
Zmiana dotyczy uwolnienia się od updaterów google, updaterów chrome, - inny styl zmienił wytyczne. Trochę za bardzo upodobnili FF do Chromeo, ale z paskiem menu, to jakoś po staremu.
Kto się przyzwyczaił do sposobów obsługi Chrome, do jego krętych dróg, temu trudno obsłużyć prostą łatwiznę.
Napiszę Ci tak: - Rozśmieszył mnie troszkę temat, ale potem przyszły refleksje. Na moje stare lata, trochę inaczej rozumiem wygodę i zasady. Chrome często się aktualizuje, bo aktualizują listę reklamiarzy, szpiegów. Firefox często się aktualizuje na innej zasadzie - czyli cuda wianki nawet z kodekami, czy ostatnio ze sterami grafiki, bo jakoś zmiany nie są kompatybilne ze starymi. Zauważyłem, że MS zrobił bardzo dużo testerów na win 10 na całym świecie, i tak samo, Mozilla testuje nowe technologie. kto nie wytrzyma, ten popuści. Jednak z blokowaniem szpiegostwa, to Firefox jest danc lux.
Masz XP, więc zamuła Chrome z konieczności trzeba pozbyć się. Gdybym chciał czegoś na bazie Chromium, to wybrałbym SlimJet, bo ma niespotykane funkcje i jest lepiej ustawny, jak Chrome.
Zmiana dotyczy uwolnienia się od updaterów google, updaterów chrome, - inny styl zmienił wytyczne. Trochę za bardzo upodobnili FF do Chromeo, ale z paskiem menu, to jakoś po staremu.
Kto się przyzwyczaił do sposobów obsługi Chrome, do jego krętych dróg, temu trudno obsłużyć prostą łatwiznę.
Napiszę Ci tak: - Rozśmieszył mnie troszkę temat, ale potem przyszły refleksje. Na moje stare lata, trochę inaczej rozumiem wygodę i zasady. Chrome często się aktualizuje, bo aktualizują listę reklamiarzy, szpiegów. Firefox często się aktualizuje na innej zasadzie - czyli cuda wianki nawet z kodekami, czy ostatnio ze sterami grafiki, bo jakoś zmiany nie są kompatybilne ze starymi. Zauważyłem, że MS zrobił bardzo dużo testerów na win 10 na całym świecie, i tak samo, Mozilla testuje nowe technologie. kto nie wytrzyma, ten popuści. Jednak z blokowaniem szpiegostwa, to Firefox jest danc lux.
Masz XP, więc zamuła Chrome z konieczności trzeba pozbyć się. Gdybym chciał czegoś na bazie Chromium, to wybrałbym SlimJet, bo ma niespotykane funkcje i jest lepiej ustawny, jak Chrome.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0
Ciekawie piszesz Garu, poetycko, filozoficznie, zwłaszcza że jesteś ociemniały i trudniej Ci pisać i czytać. Ociemniały w sensie niedowidzący, a nie jakby ktoś myślał ułomny, upośledzony, niedorozwinięty. Tak wierzysz że Fundacja to dobro, a Google to zło. Jedni nastawieni na szpiegostwo, a drudzy gołąbki pokoju chcą tylko naszej anonimowości, wszelakiego dobra? Firefoks ma w ogóle jakichś testerów? Parodia. Wersja 33 musiała być 2 (słownie: dwa) razy łatana, bo testerzy testują, testują po dwa miesiące, a na końcu wychodzi, że nic nie wiedzieli o niekompatybilnych sterownikach grafiki. Pewnie oglądali czy c wyświetla jako c czy ć, albo czy wyświetla prawidłowo symbol $, a na inne rzeczy nie mieli czasu. Dla mnie Chrome czy ten cały Australis to jedno i to samo dno. Firefox zamknął drzwi i nigdy już nie będzie jak dawniej. Można nadal używać tego trupa, albo przerzucić się na innego. Same zombie, nic normalnego do wyboru. Jestem wręcz za tym, żeby upadały całkowicie takie projekty - Firefoks chce być drugim Chrome? Zakopać dziada, zlikwidować lub zasymilować się jak ofiara Borg z inną przeglądarką i po kłopocie. Działanie, wygląd przeglądarki? O czym my mówimy, funkcjonalność programisty, którą albo użytkownik zaakceptuje albo nie. Nie liczy się docelowy user, a wizje chorego umysłu twórców. Odjazd użytkowników od tej przeglądarki jest ekspresowy, wydaje się że twórcy nie są w ogóle chyba tego świadomi. Znikniecie jak Atlantyda i nawet nie będziecie tego świadomi megalomani. Polska dla Polaków, Firefox dla firefoksiaków? O to chodzi? Beze mnie, czego i wam życzę.
- Gość
• Strona 1 z 1