Wyniki wyszukiwania, logowanie.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wyniki wyszukiwania, logowanie.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
Mam takie dwa pytania.
Jak ustawić aby linki z wyników wyszukiwania w google otwierały się w tej samej karcie? Teraz mam że każdy link otwiera się w nowej karcie. zrobiłem odświeżanie FF i nie mam zainstalowanych żadnych dodatków itp.
Druga sprawa jaki dodatek polecacie do logowania ma stronach www. Taki prosty "kluczyk" aby jednym kliknięciem dało się zalogować? Dzięki
Jak ustawić aby linki z wyników wyszukiwania w google otwierały się w tej samej karcie? Teraz mam że każdy link otwiera się w nowej karcie. zrobiłem odświeżanie FF i nie mam zainstalowanych żadnych dodatków itp.
Druga sprawa jaki dodatek polecacie do logowania ma stronach www. Taki prosty "kluczyk" aby jednym kliknięciem dało się zalogować? Dzięki
- porter
- Z nami od: 29 czerwca 2014, 08:07
Odp: Wyniki wyszukiwania, logowanie.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
https://www.google.pl/preferences?hl=pl (odznaczyć otwieranie w nowym oknie)
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... ure-login/
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... ure-login/
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Dziękuje bardzo, pomogło!
Jeszcze jedno pytanie odnośnie wyszukiwarki google. wcześniej po wpisaniu hasła do wyszukania było powiedzmy 20 wyników i reszta na kolejnym stronach. Teraz mam tych wyników chyba ze sto (wydaje mi się że wyszukuje też w grafikach) i dopiero następna strona. Jak to zmienić bo jest tego mnóstwo na pierwszej stronie nie do przebrnięcia. pomóżcie.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie wyszukiwarki google. wcześniej po wpisaniu hasła do wyszukania było powiedzmy 20 wyników i reszta na kolejnym stronach. Teraz mam tych wyników chyba ze sto (wydaje mi się że wyszukuje też w grafikach) i dopiero następna strona. Jak to zmienić bo jest tego mnóstwo na pierwszej stronie nie do przebrnięcia. pomóżcie.
- porter
Na pewno korzystasz bezpośrednio z Google? Podaj np. adres jakiegoś wyszukiwania, gdzie u Ciebie wyświetla się te 100 wyników.
Ile masz ustawionych wyników na stronie z ustawieniami, do której link podałem poprzednio (gdy wyłączysz dynamiczne wyszukiwanie)?
Ile masz ustawionych wyników na stronie z ustawieniami, do której link podałem poprzednio (gdy wyłączysz dynamiczne wyszukiwanie)?
- Mirek
- Moderator
Dzięki jesteś wielki! Nigdy w żadnej przegladarce nic takiego nie ustawiałem nawet nie wiedziałem że jest taka opcja na stronie którą podałeś wcześniej. no co zrobić melepeta ze mnie
Samo się poprzestawiało teraz ustawiłem na 20 i ok.
Chociaż jak wpisze np. mozillapl to mam 16 wyników potem jest taka kreska i obrazy dla mozillapl grafiki. Ale mniejsza o to.
Jak jeszcze możesz coś dla mnie zrobić to spójrz na mój inny wątek o rozszerzeniu brief do rss.
Chociaż jak wpisze np. mozillapl to mam 16 wyników potem jest taka kreska i obrazy dla mozillapl grafiki. Ale mniejsza o to.
Jak jeszcze możesz coś dla mnie zrobić to spójrz na mój inny wątek o rozszerzeniu brief do rss.
- porter
Teoretycznie samo się tak nie powinno poprzestawiać - choć z drugiej strony da się wymyślić całe mnóstwo przyczyn - może ustawienia zmienił ktoś inny, może jakiś dodatek, może jesteś zalogowany na koncie, na którym kiedyś, gdzieś tak ustawiono, może doszło do mało prawdopodobnej, ale możliwej kolizji sesji, może korzystasz z proxy, jesteś ofiarą ataku MiTM, może masz wirusa, może trafiłeś do jakiejś grupy eksperymentalnej Google, może nie korzystasz z "czystego" Google, może dopiero co zainstalowałeś Fx, ale na komputerze był profil po jakiejś wcześniej instalacji itd. - żeby ustalić trzeba by trochę rzeczy posprawdzać...
Jeśli chodzi o obrazy pod wynikami wyszukiwania - to zacząłbym od sprawdzenia, czy to samo dzieję się w Trybie awaryjnym oraz ewentualnie po wyczyszczeniu ciasteczek, pamięci podręcznej, ustawień witryn
Briefa nie używam, więc raczej nie pomogę.
Jeśli chodzi o obrazy pod wynikami wyszukiwania - to zacząłbym od sprawdzenia, czy to samo dzieję się w Trybie awaryjnym oraz ewentualnie po wyczyszczeniu ciasteczek, pamięci podręcznej, ustawień witryn
Briefa nie używam, więc raczej nie pomogę.
- Mirek
- Moderator
• Strona 1 z 1