Miałem problem z profilem Firefoxa. Ponieważ zauważyłem, że na innych forach są takie zapytania postanowiłem opisać moje doświadczenie.
Po zainstalowaniu Firefoxa 64-bit developer pojawiał się komunikat, że brak profilu w przeglądarce i nie może się ona uruchomić. Na stronie Mozilli znalazłem informacje o profilu i ustaliłem, że moja przeglądarka ma katalog profilu i to tam gdzie trzeba. Jednak plik profile.ini miał tylko dwie grupy wpisów. Zgodnie ze wzorcem postanowiłem za ostatnim wpisem dopisać: Default=1,lecz się okazało, że podczas instalacji plik ten dostał ograniczenie tylko do odczytu. Przestawiłem na do zapisu, dopisałem wskazaną wyżej linijkę i program sam dopisał jeszcze jeden blok profilu i się uruchomił.
Zatem zdiagnozowany problem: błędne ustawienie - plik profile.ini - tylko do odczytu. Zrobił to sam system lub instalator. Tego już nie wiem. Może to komuś pomoże.
Pozdrawiam
Brak profilu firefoxa podczas instalacji
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Brak profilu firefoxa podczas instalacji
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/43.0.2334.0 Safari/537.36 OPR/30.0.1833.0 (Edition developer)
- janusz_sz
- Z nami od: 20 kwietnia 2015, 22:24
• Strona 1 z 1