MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zamknięcie Firefoxa nie wylogowuje z facebooka i gmaila

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Zamknięcie Firefoxa nie wylogowuje z facebooka i gmaila

Postautor: rucek » 14 czerwca 2015, 00:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Witam,

Zaktualizowałem FF z wersji 35 do wersji 38 i coś się pozmieniało.
- nie wylogowuje mnie z facebooka i gmaila po zamknięciu przeglądarki - wcześniej wylogowywało.
Mam ustawione kasowanie ciasteczek po zamknieciu przegladarki i czyszczenia tego co się da w opcji: ogolne -> prywatność -> czyść historię podczas zamykania, do tego wtyczkę better privacy która ma czyścić flash cookies, ogólnie ciasteczka są usuwane po zamknięciu (sprawdzilem) więc coś innego zmodyfikowali w przegladarce.
Mam też oczywiście zaznaczone by nie zapamiętywało użytkownika.
Nie mam ustawionego automatycznego logowania.
Nie mam zaznaczonego zapamietywania haseł.
Po ponownym odpaleniu przeglądarki jestem od razu zalogowany na kontach.
Patrzyłem na ustawienia w tym nowym panelu, jak było tak nadal jest.
Facebook nie jest powiązany z kontem google, są dwa osobne więc to raczej wina firefoxa, w opcjach facebooka też patrzyłem - nie znalazłem nic nowego co mogloby odpowiadać za brak wylogowania po zamknieciu przegladarki.
Sesje FB musiało wcześniej zapisywać w ciasteczkach bo ich kasowanie/wyłączanie powodowało wylogowanie z FB, teraz coś musieli zmienić bo kasacja ciastek przy wyjściu z przeglądarki nie wylogowuje...

Co mam zmienić by po zamknięciu przeglądarki wylogowywało mnie z zalogowanych stron?
rucek

Z nami od: 13 czerwca 2015, 23:53

Odp: Zamknięcie Firefoxa nie wylogowuje z facebooka i gmaila

Postautor: dexter » 14 czerwca 2015, 11:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

A po restarcie przeglądarki jest ciastko Facebooka?
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: rucek » 14 czerwca 2015, 11:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Nie, ciastka po restarcie nie ma.
Zainstalowałem wtyczkę NoScript - jak wtyczka jest włączona to nie pozwala na zalogowanie do facebooka ale pojawia się kolejny problem - facebook wymaga zgody na uruchomienie Javy i z włączonym NoScriptem Facebook nie chce w ogóle działać :) Więc to sprawy nie załatwia, może tylko sugerować, że problem leży w Javie?

EDIT: po zamknięciu karty z facebookiem i po restarcie firefoxa wylogowuje z facebooka, trzeba zalogować się jeszcze raz, nawet po przywróceniu karty z facebookiem. Ale to nadal nie rozwiązuje problemu.
rucek

Postautor: PawełK » 15 czerwca 2015, 12:16

Zobacz czy pod oknem logowania do facebook'a nasz odznaczone pole "nie wylogowuj mnie". Facebook ma to pole zaznaczone z automatu.
PawełK

Postautor: rucek » 15 czerwca 2015, 16:28

Zobacz czy pod oknem logowania do facebook'a nasz odznaczone pole "nie wylogowuj mnie". Facebook ma to pole zaznaczone z automatu.

No przecież pisałem o tym, przeczytaj cały post zanim coś napiszesz :)
rucek

Wróć do Przeglądarka Firefox