Jak wymusić otwieranie wyników wyszukiwania w nowej karcie?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak wymusić otwieranie wyników wyszukiwania w nowej karcie?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0
Na stronie doz.pl od niedawna nie można otworzyć wyników wyszukiwania w nowej karcie. Po kliknięciu z wciśniętym CTRL wynik i tak otwiera się w karcie bieżącej, a po wybraniu z menu "Otwórz w nowej karcie" zamiast wybranego wyniku otwiera się strona ze wszystkimi wynikami, czyli dokładnie ta sama, którą już mam otwartą. Bardzo mi to przeszkadza, ponieważ regularnie kupuję w tej aptece i często otwieram sobie kilka podobnych produktów w osobnych kartach aby je dokładnie porównać i wybrać najlepszy. Musi to być jakoś zapisane w stylu strony, ponieważ kiedy wybieram: Widok -> Styl strony -> Ignoruj style, to pojawiają normalne odnośniki do poszczególnych produktów z listy i można je otwierać w nowej karcie, ale ten widok jest strasznie nieczytelny i niewygodny. Czy istnieje jakiś lepszy sposób, aby wybrane wyniki otworzyć w nowych kartach?
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Odp: Jak wymusić otwieranie wyników wyszukiwania w nowej kar
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
Musisz klikać na napisie a nie na na zdjęciu produktu. Gdy ustawisz kursor w odpowiednim miejscu (na tekstowym linku) - na dole strony pojawia się dymek z adresem docelowym - to znak, że można wtedy klikać z wciśniętym CTRL-em. Albo jak zawsze - można napisać prościutki skrypt dla Greasemonkey, który będzie podpinał odpowiedni link do zdjęcia (można nawet od razu ustawić, żeby był otwierany w nowym oknie, bez potrzeby wciskania CTRL-a).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Odp: Jak wymusić otwieranie wyników wyszukiwania w nowej kar
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0
Dzięki, właściwie już to odkryłam, ale zapomniałam o tym temacie. W sumie idiotycznie to zrobili, bo intuicyjnie próbowałam najpierw klikać na obrazek i na napis "zamów teraz", a podpis pod zdjęciem widać jakoś pomijałam.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
• Strona 1 z 1