Witam,
zauważyłem od jakiegoś czasu na niektórych stronach które mam zapisane na dysku wyskakuje czarny pas na około pół okna od góry i zasłania zawartość.
Dzieje się tak tylko na kopii zapisanej na dysku, jeśli wejdę normalnie na tą stronę online wszystko jest ok.
Teraz mam najnowszą wersję 40.0.3 ale wydaje mi się, że już to prędzej też spotykałem.
Sprawdzałem ten sam plik na dwóch kompach:
w7 64bit
xpsp3
gdy zapisałem stronę poprzez IE11 i później ją oglądam przez domyślną czyli ff - jest ok, ale gdy tą samą stronę zapisałem przez ff - to ff odtwarza ją z czarnym pasem.
Przykładowa strona:
http://forum.dobreprogramy.pl/zmiana-fu ... h-t268099/
czy ktoś wie jak się tego pozbyć?
pozdr.
Czarny pas zasłania pół okna zapisanej na dysku strony
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Czarny pas zasłania pół okna zapisanej na dysku strony
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
- testowy123321
Odp: Czarny pas zasłania pół okna zapisanej na dysku strony
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Można wyłączyć na chwilę Javascript i wtedy otworzyć/przeładować stronę (JS wygodnie można włączać/wyłączać np. z pomocą dodatku QuickJava), można kliknąć prawym przyciskiem myszy czarny pas, wybrać Zbadaj element i usunąć (np. klawiszem Delete lub przez menu kontekstowe) cały węzeł - na przykładowej stronie będzie to:
Można skorzystać ze skryptozakładki click2zap lub podobnej (do usuwania elementów strony przed wydrukiem).
Adblock+ coś chyba nie do końca radzi sobie z lokalnymi plikami (nawet po usunięciu file z białej listy) - ale może inne dodatki dadzą sobie radę - np.: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/yarip/
- Kod: Zaznacz cały
<div id="overlay"></div>
Można skorzystać ze skryptozakładki click2zap lub podobnej (do usuwania elementów strony przed wydrukiem).
Adblock+ coś chyba nie do końca radzi sobie z lokalnymi plikami (nawet po usunięciu file z białej listy) - ale może inne dodatki dadzą sobie radę - np.: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/yarip/
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Odp: Czarny pas zasłania pół okna zapisanej na dysku strony
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Dzięki wielkie, w sumie to sam się dziwię, że nie kliknąłem zbadaj element raz po raz z tego korzystam,
przy okazji przypomniałeś mi o QJ (nowy system jeszcze nie miałem dograne),
tylko uBlock Origin - ale z nim czy bez było to samo,
a click2zap spadłeś mi z nieba dosłownie w ten dzień potrzebowałem wydrukować coś wybiórczo ze strony
i nadał się idealnie - nie znałem tego prędzej,
z yarip coś zacząłem ale na to chyba trzeba by poświęcić trochę czasu, po chwili odpuściłem > praca czekała.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
pozdr.
przy okazji przypomniałeś mi o QJ (nowy system jeszcze nie miałem dograne),
tylko uBlock Origin - ale z nim czy bez było to samo,
a click2zap spadłeś mi z nieba dosłownie w ten dzień potrzebowałem wydrukować coś wybiórczo ze strony
i nadał się idealnie - nie znałem tego prędzej,
z yarip coś zacząłem ale na to chyba trzeba by poświęcić trochę czasu, po chwili odpuściłem > praca czekała.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
pozdr.
- testowy123321
• Strona 1 z 1