Buforowanie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Buforowanie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
Cześć mam zagwostkę, nie wiem i nie umiem wpaść na pomysł w czym może być problem?. Jestem laikiem ale problemy na PC prubuje rozwiazywać sam, niestety w tym przypadku nie mam zielonego pojecia co jest nie tak. Często ogladam filmy na necie to moje hobby, osttnio buforowanie strasznie nawala, w ustawieniach zwiekrzylem nawet do bez ograniczen, zrobilem upgreid flsch plajera, zciagnolem nowa wersje , nawet wykupilem abonemant z leprzym przesylem w sieci domowej, tylko moj PC jest podpiety do tej sieci, i nie wiem co dalej jest grane ze gdy wlacze film na "X" portalu , CDA, czy zalukaj..., buforowanie prosi o laskę do boga, myslalem ze to moze osttnia aktualizacja Firefoxa tak zrobiła, ale nie wiem nie mam pojęcia. Nie wiem, moze mam cos zle w ustawieniach, moze cos blokuje mi neta w trakcie ogladania , nie mam pojecia, jesli macie jakis pomysl prosze o pomoc i wskazówki jak to naprawic.
P.S.O karcie sieciowej tez myslalem, ale to chyba nie to bo wczeniej mialem ta sama i nie bylo ptoblemow wszystko ladnie szybko mi sie ładowalo, niedawno zaczol sie ten problem, także myśle ze to chyba nie karta sieciowa.
P.S.O karcie sieciowej tez myslalem, ale to chyba nie to bo wczeniej mialem ta sama i nie bylo ptoblemow wszystko ladnie szybko mi sie ładowalo, niedawno zaczol sie ten problem, także myśle ze to chyba nie karta sieciowa.
- JacoMaz
- Z nami od: 14 listopada 2015, 21:34
Odp: Buforowanie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
To przede wszystkim sprawdź na innej przeglądarce, np. Chrome lub IE, i będziesz wtedy mieć pewność, czy problem dotyczy Firefoxa czy problemów z internetem ogólnie. Jeśli to drugie, to musiałbyś szukać pomocy na jakimś forum komputerowym.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
Hmmm, poszłem za Twoją sugestią, uruchomiłem jakże przezemnie nielubianą przeglądarkę microsoftu Enternet Exploler, no nic, wlaczylem ją i twoja rada była pomocna w tym ze fakt to nie wina przegladarki chyba , bo na explorerze tez to samo sie dzije, buforowanie do bani, nawet odinstalowalem i znow zainstalowawelam firefoxa i dalej to samo, wiec nie wtym problem , hmmmm nie mam pojecia już... HELP........!!!!!!....... 
- JacoMaz
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
W takim razie lepiej zapytaj na jakimś forum komputerowym, bo tutaj to tylko problemy dotyczące konkretnie Firefoxa.
Widzę, że masz Windows7, więc może spróbuj na forum: windows7forum.pl. Na elektroda.pl też można spróbować.
Widzę, że masz Windows7, więc może spróbuj na forum: windows7forum.pl. Na elektroda.pl też można spróbować.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
dziękuje za podpowiedz, i sytuacja dziś klaruje się tak , miałem problem z kablem, niezależny serwis od dostawcy zalatwil sprawę, i co następuje
, oto jakze przezemnie nielubiany IE działa bardzo dobrze , filmy się buforują normalnie i bardzo szybko , nie ma zadnych zacinek, a niestety Firefox z której kozystam jest dalej problem, , przypominam flasch plajer zrobiłem upa na jednej i drugiej przeglądarce na najnowsza wersje, ustawienie mam na maksa do buforowania na jednej i drugiej, caly czas chodzi mi "po kościach"
, ze tak to nazwę , ta aktualizacja firefoxa osttnia, ze cos z tym jest nie tak, ale dwa dni temu zrobiłem uninstal firefoksa i od nowa instal, wiec chyba powinno się poprawić a tu nic, hmm o to pytanie , co się z toba stało Firefoxsie ze już mi nie chcesz sluzyć 
- JacoMaz
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Oooo, i ty przepraszam mojego fajer foxika
, ehh zaczolem krytykować a nie postarałem się nawet czegos sprawdzić, a więc jest git buforowanie i reszta nawat na dwóch przeglądarkach naraz, natomiast zauwazylem ze problem dotyczy ze firefox ma jakies ale do portalu zalukaj.pl, hmmm i teraz czy to wina firefoxa czy portalu, bo na IE działa mi portal normalnie...
- JacoMaz
• Strona 1 z 1