MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox 42 autozapamiętywanie danych formularzy

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox 42 autozapamiętywanie danych formularzy

Postautor: Mateo99 » 08 grudnia 2015, 16:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Chciałbym, żeby Firefox zapamiętywał dane wprowadzone w jakimś formularzu (np. pola login i hasło) tak, żeby po wejściu na określoną stronę dane te były już automatycznie wpisane, a ja musiałbym kliknąć jedynie "zaloguj".

Mam tak zrobione na jednym komputerze, ale na innym nie mogę tego ustawić, nie wiem czemu. W ustawieniach przeglądarki mam aktywne opcje pamiętaj historię przeglądania i pobierania plików, pamiętaj historię wyszukiwania i formularzy, akceptuj ciasteczka.

Powtarzam jeszcze raz, funkcja autouzupełnianie jest aktywna, ale mi chodzi o to, żeby wcześniej ustalone dane w polach formularza zostały zapamiętane na stałe przy każdym wchodzeniu na witrynę, również hasła.
Mateo99

Odp: Firefox 42 autozapamiętywanie danych formularzy

Postautor: dexter » 09 grudnia 2015, 22:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0

Ustawienia, które wymieniłeś (historia wyszukiwania, formularze, ciasteczka) nie mają związku z loginami i hasłami.

Firefox zapamiętuje loginy i hasła, gdy zaznaczone jest w Opcje -> Bezpieczeństwo -> Pamiętaj dane logowania do witryn.

Ponadto login i hasło są automatycznie wpisywane w pola, gdy jest jedna para dla danej witryny oraz w about:config jest ustawione signon.autofillForms = true.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 42 autozapamiętywanie danych formularzy

Postautor: Mateo99 » 09 grudnia 2015, 22:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Dziękuję za pomoc, pomogło. Pozdrawiam.
Mateo99

Wróć do Przeglądarka Firefox