MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Trzy rzeczy o paskach wyszukiwania

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Trzy rzeczy o paskach wyszukiwania

Postautor: Funker » 18 stycznia 2016, 11:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Cześć! Sprawny zbieżne, więc potraktuję je w jednym temacie.

1. Okienko wyszukiwania w treści strony. Najważniejsze elementy, w które było łatwo kliknąć zredukowano do małych przycisków ^ i v. Jest to bardzo nieporęczne. Jak wrócić do starej formy? Czyli ze słowami 'Następne' i 'Poprzednie'.

1. Wyszukiwarki Firefoxa. Nie chcę ikon ale listę. Okienko wyszukiwarki wyświetla mi wszystkie dodane wyszukiwarki w postaci ikonek, co jest dla mnie niewygodne i sprzeczne z przyzwyczajeniami. Jak wrócić do widoku listy wyszukiwarek?

2. To samo okienko wyszukiwarek Firefoxa. Ma czarną obwódkę, kiedy wszystkie inne elementy domyślnej skórki mają stały ten sam jasny kolor. Drobiazg, ale razi.

Dopiero teraz zaktualizowałem Firefoxa z wersji 13 do v43. Dlatego moje problemy mogą dla kogoś być powrotem do przeszłości. :)

A tak przy okazji. Samo przejście z v13 do v43 odbyło się całkiem przyjaźnie. Używam starych dodatków i mam stare przyzwyczajenia. Poza zniknięciem paska stanu (który szybko zamieniłem czymś innym), cała reszta przesiadki i importu treści i przyzwyczajeń do nowej wersji odbyła się niemal śpiewająco. To duży plus dla twórców. I satysfakcja dla mnie. Dbają o takich jak ja. Warto trzymać z Firefoxem! ;)
Funker

Z nami od: 09 maja 2008, 15:58

Odp: Trzy rzeczy o paskach wyszukiwania

Postautor: Funker » 19 stycznia 2016, 00:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Oba problemy z paskiem wyszukiwania rozwiązałem przeglądając opcje dodatku Classic Theme Restorer. Nie chciałem go używać, bo dubluje funkcjonalność Tab Mix Plus. Ale potrafi w zgodzie dopasować się do starszego kolegi i niechęć przemogłem. Ma tyle możliwości konfiguracyjnych, że trudno go nie polubić.

Cóż, widzę, że do konfigurowania wyglądu mam trzeci dodatek. AIOS i Tab Mix Plus dodaje funkcjonalność, której Firefoxowi zawsze brakowało. Classic Theme Restorer zaś przywraca funkcjonalność, którą jacyś idioci z Firefoxa usuwają. Gdyby rozstrzelać tych idiotów, Firefoxa kochaliby wszyscy.

Został pasek wyszukiwania w treści strony. Który dodatkowo powiązany jest z kartą i znika po przełączeniu na inną kartę. Boję się, jaki debilizm spotka mnie jutro...
Funker

Z nami od: 09 maja 2008, 15:58

Wróć do Przeglądarka Firefox