MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Działa wam wideo na Dailymotion i Vimeo?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Działa wam wideo na Dailymotion i Vimeo?

Postautor: Gość » 19 stycznia 2016, 13:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Nie działają mi filmy na tych serwisach na systemie XP. Na Vimeo jest czarny ekran, w ogóle brak odtwarzacza. Z kolei na Dailymotion jest odtwarzacz, ale cały czas migają trzy kropki ładowania bez efektu. Wcześnie nie było takich problemów. Nieraz na Vimeo wideo nie chciało ruszyć, trzeba było zastopować i włączyć, ale był podgląd klatki. Teraz natomiast czarny prostokąt jakby obrazek i nic nie wyświetla. Ciekawe ze te dwa serwisy, bo na innych flashowych filmy działają. Podejrzewam że to wyłącznie problem na XP. Maxthon odtwarza na tych stronach. Dodatkowo włączam wersję Firefox portable 44.b9 i to samo. Nawet Nightly 46 i też nie działają. Na bugzilla nie widzę komunikatów błędów zgłoszonych, wiec tajemnicza sprawa. Nie oglądam tych serwisów codziennie, możliwe że to trwa już tydzień czy dwa.
Gość

Odp: Działa wam wideo na Dailymotion i Vimeo?

Postautor: Garu » 19 stycznia 2016, 14:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0

Na Dailymotion działa u mnie, ale muszę zatrzymać ublock origin i ghostery, parę sekund i ładuje się film:
Obrazek
Na vimeo działa dobrze z tymi włączonymi rozszerzeniami:
Obrazek

Poza tym, od dzisiaj mam świeżutki adobe flash player.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Działa wam wideo na Dailymotion i Vimeo?

Postautor: Gość » 19 stycznia 2016, 14:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Czyli znowu coś u mnie blokuje i to globalnie, na wszystkich Firefoksach. Też wyłączyłem Adblocka Plus i nic, a zawsze działało na włączonym. Na Firefox 44 i 46 nie mam adblocków, addonów i to samo. Dziwne, że na innych stronach z flash działa, a te właśnie strony są o tyle dziwne, że na XP działają we flash, a na Maxthonie już w html5. Chyba muszę zrestartować komputer i modem. Wczoraj zainstalowałem ten Ghostery, o którym często wspominasz, Myślałem że może to on jest winny, ale też nie. Przydatna rzecz, bo blokuje często te niepotrzebne dodatki Facebooka, Twittera na stronach. Ale też widzę z nim problem. Kiedy włączam przeglądarkę to ikona Ghostery dopiero po kilku sekundach się pojawia, kiedy Adblock i pozostałe są od razu. Program też przy starcie przeglądarki zużywa 100 procent obciążenia przez kilkanaście sekund na 1 procesorowym cpu. Potem widzę, że jak włączam każdą stronę to przez kilka sekund ładowania też cpu jest na 100 procent, co spowalnia ładowania. Czyli program przydatny, ale trochę mi przymula komputer. Powinni to usprawnić. Pewnie na nowych 4-8 rdzeniowych procesorach jest to niezauważalne.
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox