Witam
Od kilku dni, chyba dokładnie od chwili aktualizacji Firefoxa do wersji 44.0, przeglądarka przestała prawidłowo łączyć się z internetem. Przy próbie otwarcia dowolnej strony w 80% przypadków następuje "ustalanie adresu serwera" i łączenie przedłuża się w nieskończoność. Przeinstalowałem Firefoxa dwa razy, czyszcząc rejestr CCleanerem. Wyłączyłem wszystkie rozszerzenia i dodatki. Nie pomogło. "Pomaga" wyłącznie zamknięcie przeglądarki, następnie ręczne wywalenie procesu firefox.exe32 w menedżerze urządzeń (tak jakby przeglądarka nie potrafiła sama zamknąć się prawidłowo) i odpalanie Firefoxa raz po raz. Mniej więcej raz na pięć odpaleń zaskakuje i wtedy pracuje prawidłowo aż do kolejnego zamknięcia. Być może jest to więc problem nie tyle z łączeniem z internetem, co z prawidłowym otwieraniem i zamykaniem się Firefoxa.
Zarówno w IE jak i w Chrome nie ma żadnych problemów.
Generalnie nie chce mi się już kombinować z Firefoxem, zauważyłem, ze po prostu co kilka aktualizacji trafia się taka, która rozwala działanie tej przeglądarki w moim komputerze.
Ale może ktoś ma jakieś pomysły. Za takie sprowadzające się do przeglądu albo postawienia od nowa systemu z góry dziękuję, wolę korzystać z IE.
Firefox nie łaczy się z internetem
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox nie łaczy się z internetem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
- behemot343
Odp: Firefox nie łaczy się z internetem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
Mam dokładnie tę samą sytuację. Po aktualizacji Firefoxa do wersji 44.0 co jakiś czas przeglądarka zawiesza się, próbując wczytać dowolną stronę internetową. Efekt jest u mnie taki, że nawet po zamknięciu przeglądarki muszę ubić ręcznie proces bo ten ciągle rezyduje w tle.
Od razu dodam, że system jest sprawdzony a przed napisaniem tego posta przeskanowałem wszystko dostępnymi narzędziami w poszukiwaniu syfu. Akcja się dzieje na Windows 7.
Od razu dodam, że system jest sprawdzony a przed napisaniem tego posta przeskanowałem wszystko dostępnymi narzędziami w poszukiwaniu syfu. Akcja się dzieje na Windows 7.
- MarekJG
- Z nami od: 01 lutego 2016, 07:53
• Strona 1 z 1