Na czym polega to, że raz po wejściu na about:crashes mam link do raportu, ale przeważnie jest to link z numerem id, ale prowadzi do: https://crash-stats.mozilla.com/about/throttling - czyli do niczego
Zawsze po crashu zaznaczam, żeby wysłał info do Mozilli, natomiast rzadko taki właściwy link do raportu się tworzy.
Przykładowo na Nightly 47 teraz crashuje mi często ale po wpisaniu about:crashes mam kompletnie pusto - mimo że w folderze "crashes\events" mam dwa pliki o tym samym numerze id.
Czyli pytanie dlaczego w wersji stabilnej mam tylko nieraz te raporty możliwe do odczytu a teraz w najnowszej Nightly wcale mi ich nie wyświetla, przez co nie mogę sprawdzić przyczyny.
Crash Report
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Odp: Crash Report
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Czy klikałeś w te linki?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
Tak, na te które mam klikam. Wtedy się jakby na stronach Mozilli zaczyna przetwarzać. Natomiast nie wiem dlaczego nie zawsze Firefox łapie i pojawia się ten pusty link, tak w 60-70 procentach crashów. Tylko link z id z "bp-" na początku jest do sprawdzenia. Natomiast w Nightly teraz cały czas mam tam pusto.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Już chyba wiem, dlaczego w nightly nie mam raportu. Widzę że on zamiast z folderu swojego: "M:\FirefoxPortableNightly\Data\profile\crashes" raporty bierze z folderu: "D:\Documents and Settings\nzwa_konta\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Crash Reports. Wczoraj uruchomiłem go na profilu stałym z którego korzystam na wersji stabilnej 44 i musiał chyba zapamiętać ścieżkę. Można ją przywrócić gdzieś w about:config?
- Gość
• Strona 1 z 1