Witam.
Widziałam już kilka tematów dotyczących tego problemów, jednakże nie wiem co dokładnie może być jego przyczyną. Problem ten widnieje tylko i wyłącznie na jednej stronie i z tego co sprawdziłam tyczy się zarówno firefoxa jak i explorera. Zaktualizowałam wersję Kasperskiego do najnowszej jak to napisano na stronie firefoxa, zaznaczyłam aby nie skanował połączeń, również w przeglądarce wybrałam opcję, aby automatycznie wybierał certyfikat. Jednakże wciąż pojawia się ta sama wiadomość:
"Podczas łączenia z serwerem game.bloodrealm.com wystąpił błąd. Certyfikat uczestnika komunikacji został odwołany. Kod błędu: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE
Żądana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ nie udało się potwierdzić autentyczności otrzymanych danych.
Należy skontaktować się z właścicielem witryny i poinformować go o tym problemie."
Ponoć problemem może być jeszcze safe money oraz można wymusić na kasperskim aktualizację certyfikatów, jednakże niestety jestem nieco lamą informatyczną i nie potrafię odnaleźć jak to zrobić. Czy mogłabym prosić o pomoc i ewentualne inne pomysły rozwiązania tego problemu, jeśli to wszystko zawiedzie?
SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
- Rudak
Odp: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0
Ten kod błędu nie ma związku z Kaspersky'm. Certyfikat został unieważniony.
Jeżeli koniecznie chcesz wejść na tę stronę, wejdź w Opcje -> Zaawansowane -> Certyfikaty i odznacz Odpytywanie serwerów OCSP w celu potwierdzenia wiarygodności certyfikatów.
Napisz tu, czy pomogło.
Jeżeli koniecznie chcesz wejść na tę stronę, wejdź w Opcje -> Zaawansowane -> Certyfikaty i odznacz Odpytywanie serwerów OCSP w celu potwierdzenia wiarygodności certyfikatów.
Napisz tu, czy pomogło.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0
Tak pomogło. Dziękuję bardzo za pomoc ^^
- Rudak
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Mam problem z tym samym certyfikatem. Wyłączyłem w opcjach odpytywanie serwerów OCSP ale nie pomogło.
Komunikat o tym certyfikacie pojawia mi się po kliknięciu na stronie onet.pl ikony poczta.
Jest to szyfrowane połączenie i nie bardzo wiem jak to rozgryźć. Oczywiście mogę dodać wyjątek, ale nie bardzo mnie to przekonuje. Tym bardziej, że wszystko chodziło do tej pory. Komunikat ten pojawia się też przy Chrome i Operze.
Komunikat o tym certyfikacie pojawia mi się po kliknięciu na stronie onet.pl ikony poczta.
Jest to szyfrowane połączenie i nie bardzo wiem jak to rozgryźć. Oczywiście mogę dodać wyjątek, ale nie bardzo mnie to przekonuje. Tym bardziej, że wszystko chodziło do tej pory. Komunikat ten pojawia się też przy Chrome i Operze.
- walbor2003
• Strona 1 z 1