MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 19 listopada 2017, 08:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Też tak miałem z rozszerzeniem Tab Mix Plus. Teraz trzeba sobie radzić inaczej.
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 43
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: R4zen » 19 listopada 2017, 12:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Do wielu rzędów kart z pomocą mojej drugiej połówki ^^ zmodyfikowaliśmy istniejące zbugowane kody pod multi rows tab i chyba jest to jedyny na tą chwile istniejący kod w pełni funkcjonalny, bez rozjeżdżania interfejsu nawet po przypięciu kart, przenoszeniu oraz zmianie rozmiaru okna. Dodajemy do userChrome.css:
Kod: Zaznacz cały
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-arrowscrollbox,
#tabbrowser-tabs .arrowscrollbox-scrollbox {
    display: block;
}

.scrollbutton-up,
.arrowscrollbox-overflow-start-indicator,
.scrollbutton-down,
.arrowscrollbox-overflow-end-indicator {
  display: none !important;
}

#tabbrowser-tabs .arrowscrollbox-scrollbox .scrollbox-innerbox {
    display: flex;
    flex-wrap: wrap;
    /*
    display: block;
    */
    overflow-y: auto !important;
    min-height: var(--tab-min-height); /* default */
    max-height: calc(5*var(--tab-min-height)) !important;
}
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab:not([pinned]) {
    flex-grow: 1;
    flex-wrap:wrap;
    min-width: 150px;
    vertical-align: bottom !important;
}
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab,
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab .tab-stack .tab-background {
    height: var(--tab-min-height);
}

#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab .tab-stack {
    width: 100%;
}

#titlebar-buttonbox {
 display: block !important;
 vertical-align: top !important;
}
R4zen
 

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: R4zen » 19 listopada 2017, 16:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Poniżej fix do zablokowanego paska suwaka przy więcej niż 5 rzędach kart, teraz już można nim ruszać:
cały kod:
Kod: Zaznacz cały
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-arrowscrollbox,
#tabbrowser-tabs .arrowscrollbox-scrollbox {
    display: block;
}

.scrollbutton-up,
.arrowscrollbox-overflow-start-indicator,
.scrollbutton-down,
.arrowscrollbox-overflow-end-indicator {
  display: none !important;
}

#tabbrowser-tabs .arrowscrollbox-scrollbox .scrollbox-innerbox {
    display: flex;
    flex-wrap: wrap;
    /*
    display: block;
    */
    overflow-y: auto !important;
    min-height: var(--tab-min-height); /* default */
    max-height: calc(5*var(--tab-min-height)) !important;
}
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab:not([pinned]) {
    flex-grow: 1;
    flex-wrap:wrap;
    min-width: 150px;
    vertical-align: bottom !important;
}
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab,
#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab .tab-stack .tab-background {
    height: var(--tab-min-height);
}

#tabbrowser-tabs .tabbrowser-tab .tab-stack {
    width: 100%;
}

#titlebar-buttonbox {
 display: block !important;
 vertical-align: top !important;
}

#main-window[tabsintitlebar] #tabbrowser-tabs {
   -moz-window-dragging: no-drag;   
}

lub na końcu poprzedniego dodać jak powyżej:
Kod: Zaznacz cały
#main-window[tabsintitlebar] #tabbrowser-tabs {
   -moz-window-dragging: no-drag;   
}
R4zen
 

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: yarodilah » 26 stycznia 2018, 15:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:58.0) Gecko/20100101 Firefox/58.0

Witam,

Po aktualizacji do FF 58 pasek otwartych kart się rozjechał (doszło puste pole -pasek pod otwartymi kartami) - poza tym chyba na stałe wyświetla się przewijanie kart w pionie a wcześniej dopiero od 5 wierszy wyskakiwał pasek przewijania .

Czy można jakoś zmodyfikować powyższy kod css żeby hulało tak jak w ff57 ?

Proszę o pomoc i modyfikację powyższego css-a.

Pozdrawiam Jarek
yarodilah
 
Posty: 1
Z nami od: 26 stycznia 2018, 15:31

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: krystian3w » 29 stycznia 2018, 12:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.132 Safari/537.36 OPR/50.0.2762.67

covo pisze:
_Puma_ pisze:Używam rozszerzenia "Tab Auto Refresh", można ustawić co jaki czas ma odświeżać daną kartę.
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... o-refresh/

a dlaczego ja taka mozliwosc (do ustawienia dowolnego) mam pod ppm: karta, albo na http://www...? bez rozszerzenia (chyba...).

    Jak masz bez dodatków... - zrób test w trybie awaryjnym Firefox.

    Wyłącza to też skrypty (userChrome.js / config.js / config-prefs.js), które może są w stanie dodawać pozycje i funkcje do menu.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

yarodilah pisze:Po aktualizacji do FF 58 pasek otwartych kart się rozjechał (doszło puste pole -pasek pod otwartymi kartami) - poza tym chyba na stałe wyświetla się przewijanie kart w pionie a wcześniej dopiero od 5 wierszy wyskakiwał pasek przewijania.

krystian3w
 
Posty: 1120
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: kasia05x » 06 października 2019, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

Witam wszystkich

Działa komuś ten sposób w firefox 69? Co bym nie robiła to za cholerę karty nie chcą się wyświetlać w kilku rzędach:(Chyba że ja coś robie nie tak....
kasia05x
 
Posty: 4
Z nami od: 06 października 2019, 19:12

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: dexter » 06 października 2019, 19:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0

Wpisz about:config w pasku adresu i sprawdź, czy toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets = true.
dexter
Moderator
 
Posty: 7904
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: kasia05x » 06 października 2019, 19:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

@ dexter

Wielkie dzięki, pomogło:)
kasia05x
 
Posty: 4
Z nami od: 06 października 2019, 19:12

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: krystian3w » 06 października 2019, 20:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

viewtopic.php?p=240997#p240997

covo pisze:a dlaczego ja taka mozliwosc (do ustawienia dowolnego) mam pod ppm: karta, albo na http://www...? bez rozszerzenia (chyba...).

Co… … … … . Firefox 52 i interwały odświeżania kart bez dodatków...
krystian3w
 
Posty: 1120
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: kasia05x » 08 grudnia 2019, 13:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0

I znowu to samo, po aktualizacji do firefox 71 karty z powrotem nie chcą się wyświetlać w rzędach:(

To mam ustawione prawidłowo >>>>>>> toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets = true
kasia05x
 
Posty: 4
Z nami od: 06 października 2019, 19:12

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: krystian3w » 08 grudnia 2019, 14:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:71.0) Gecko/20100101 Firefox/71.0

krystian3w
 
Posty: 1120
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: kasia05x » 08 grudnia 2019, 17:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0

I co mam z tym zrobić? Wkleić te pliki do katalogu chrome?
kasia05x
 
Posty: 4
Z nami od: 06 października 2019, 19:12

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: krystian3w » 08 grudnia 2019, 17:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:71.0) Gecko/20100101 Firefox/71.0

tak i potem do userChrome.css dopisz:

Kod: Zaznacz cały
@import "./tabs_multiple_lines_fx71.css";
@import "./tabs_multiple_lines_fx71_force_newtab_button_visibility.css";


A starszy kod wykasuj z pliku userChrome.css by nie mieszał.
krystian3w
 
Posty: 1120
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Poprzednia

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: