MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak przywrocic Liste stron - zakladek z nowego Okna?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak przywrocic Liste stron - zakladek z nowego Okna?

Postautor: Giga » 18 marca 2025, 03:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/115.0

Taki problem,

przez jakis czas uzywalem FFox-a z zakladkami w 2 Oknie - jakby 2 FFoxy jednoczescnie dzialajace

i fajnie to smigalo nawet przy awarii jakiejs - klikalem historia > otworz ostatnio zamkniete okna
i tu byla opcja np. 30-zamknietych zakladek... po kliku cala lista srtron ladowala sie mi jakby w 2-wersji F-Fox

przy zaloezeniu, ze dzialam caly czas na F-foxie nr 1 - bazowej - co ma np. 200 zakladek :P

i ktoregos dnia otworzylo mi sie 3-taka wersja FFox-a tzn. zakladki w nowym oknie
- i one po czasie zastapily jakby ta wersje FF-ox 2-ga co miala zakladek 30- wina moja tu byla
no i dzialala tez glowna wersja 1- FFox-a z 200zakladkami...

PYTANIE TERAZ:

Jak przywrocic ta WERSJE 2- FF-oxa z tymi 30-zakladkami jako otwarte w nowym oknie?

cos mi sie zdaje, ze juz sie takiej hostorii nie przywroci? mam racje?

Jesli nie to co polecacie zrobic w takim przypadku?
zalezy mi na Liscie stron -zakladek tych 30- bylo tam troche stron - linkow, ktore wyszly mi z glowy...

Pozdr.
Giga

Z nami od: 28 sierpnia 2024, 01:26

Odp: Jak przywrocic Liste stron - zakladek z nowego Okna?

Postautor: krystian3w » 18 marca 2025, 18:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 13; Mobile; rv:136.0) Gecko/136.0 Firefox/136.0

Jak naprawisz uruchamianie dodatków, to pewnie będzie taki co może zrobić listę kart w danym oknie i wkleić je do schowka.

Jak się nie uda ich przywrócić w starym FX developer 115.0.9 to tam pewnie zostaje mechanizm kopiowania otwartych stron jako startowe (mechanizm może przechwycić oba okna, warto to wykluczyć, a ilość adresów może przekroczyć limit znaków w ciągu tekstowym) lub jakimś skryptem w konsoli zdalnego debugowania interfejsu Firefox:

https://gist.github.com/jscher2000/623e ... 89523f83c9

Też bym wątpił w odzyskanie tamtych kart z historii lub plików sesji.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
krystian3w

Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Jak przywrocic Liste stron - zakladek z nowego Okna?

Postautor: Giga » 29 marca 2025, 23:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:109.0) Gecko/20100101 Firefox/115.0

Witam,

dopiero teraz zobaczylem ta odp. Twoja :O - dzieki z gory za nia... zapoznam sie i dam znac czy cos to dalo

Poza tym

FX developer 115.0.9

w tym wypadku chodzi o wersje zwykla :|

wpadalem jeszcze na taki pomysl, aby w [
Pokaz cala Historie przegladania - stron

dosc dlugo trzyma strony Ffox - i moze tą metoda zadzialac?

w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. czy w historii all pojawi sie po zamknieciu 2-okna - te30 zakladaek stron, ktore juz nie dalo sie ponownie otworzyc?

2. gdzie siedza pliki od historii all stron - jakie maja rozszerzenie?

3. moge taki plik z pula ston z danego dnia - otworzyc w FFoxie? czy specialny jest jakis soft do tego?

dziekie ponownie wielkie za jakakolwiek odp.
Giga

Z nami od: 28 sierpnia 2024, 01:26

Wróć do Przeglądarka Firefox