MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla Firefox, Portable Edytion (portableapps)

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Mozilla Firefox, Portable Edytion (portableapps)

Postautor: dziadek-net » 07 listopada 2025, 15:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:144.0) Gecko/20100101 Firefox/144.0

Mam pewien problem ...
Zainstalowałem już jakiś czas temu przeglądarkę właśnie wersję portable w celu awaryjnego przeniesienia jej na inny komputer itd.
Miesiąc temu nie wiem czy to za sprawą aktualizacji Firefox czy Windows przeglądarka przestała działać ... Nie mogę jej uruchomić.
Sądziłem że mam włączoną opcję kopii zapasowej online zakładek i haseł ...

Uruchamiając pojawia się poniższy komunikat:

Program Mozilla Firet, Portable Edition wydaje się być uruchomiony z lokalizacji, która jest tylko do odczytu. Czy chcesz, albo tymczasowo skopiować program na lokalny dysk twardy i uruchomić go stamtąd?
Uwaga prywatności: Jeżeli odpowiesz tak, dane osobowe w Mozilla Firet«, Portable Edition będą; tymczasowo skopiowane na dysk lokalny. Chociaż kopia danych zostanie usunięta po zamknięciu Mozilla Firet, Portable Edition, może być możliwe, że kogoś inny uzyska później dostęp do tych danych.

Proszę co sugerujecie, czy jest szansa na import zakładek a przede wszystkim haseł jakie miałem na tamtej przeglądarce ?
dziadek-net

Z nami od: 29 grudnia 2017, 20:05

Odp: Mozilla Firefox, Portable Edytion (portableapps)

Postautor: krystian3w » 07 listopada 2025, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 15; Mobile; rv:144.0) Gecko/144.0 Firefox/144.0

Profil będzie w katalogu "profile";
Można przekopiować pliki w czysty folder z "about:profiles" https://support.mozilla.org/pl/kb/Profile

https://support.mozilla.org/pl/kb/Odzys ... %20profilu - jak jest mocno uszkodzony, ale pliki zakładek lub ich kopie zapasowe oraz haseł nie zostały tknięte.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
krystian3w

Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Wróć do Przeglądarka Firefox