Problem z ULUBIONE
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem z ULUBIONE
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Czesc, zainstalowalem sobie ten majstersztyk, wszystko jest ok gdyby nie jeden problem. Po instalce, w zakladkach byly zaimportowane ulubione z IE, ale mialem tam nieporzadek, wiec, postanowilem wszystko poukladac. Tak tez zrobilem, ale zrobilem to w katalogu ulubione c:\Doc & Set\user\ulubione iiiiiiiii... !!! w mozilli juz sie nie zmienilo, bo to byl tylko import a nie jakies powiazanie dynamiczne. Tak wiec wykasowalem wszystkie zakladki, pozostal tylko jeden folder (ktorego nie moge juz usunac ale to malo istotne). I teraz mam problem bo nie moge zaimportowac ulubionych, a jak robie drag and drop w managerze, to wszystko sie pieprzy, bo nie przerzuca ladnie katalogow tylko robi sobie linki do katalogow iwogole wszystko sie chrzani. Czyzby nie bylo implementacji tak banalnego narzedzia jakim jest drag and drop ??? ze poprostu przeciagam katalog i mam ?, tak wogole, po co ta mozilla robi jakies dziwne formaty tych ulubionych zamiast zwykle ladnie jak IE umiescic to w katalogu? gdzie nie ma problemow z zarzadzaniem linkami i robieniem z nimi co sie chce, tylko utrudnia nam zycie ??? Aha i jeszcze jeden problem, bo w IE mialem ladnie obok ikonek wstecz odswierz itp najczesciej uzywane lacza do stron www tak ze nie musialem wchodzic do menu ulubione, tylko klikalem na toolbarze (LACZA e IE ktore mozna tam umiescic, sorki ze tlumacze tak ale chce zeby mnie zrozumiano) a ty za cholere nie doszukalem sie jak to zrobic. Znalazlem link w FAQ na mozillapl.org ale dzial w przygotowaniu. ktos moze juz sie uporal z tym ?????? bo przegladarka bez ulubionych/zakladek to tylko na smietnik sie nadaje
))
- sludder
- Z nami od: 06 grudnia 2003, 13:44
Re: Problem z ULUBIONE
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
sludder pisze:[...] I teraz mam problem bo nie moge zaimportowac ulubionych [...]
W IE -> eksportuj ulubione do pliku .htm
W Mozilli -> Zakładki -> Menedżer zakładek -> importuj
sludder pisze:Aha i jeszcze jeden problem, bo w IE mialem ladnie obok ikonek wstecz odswierz itp najczesciej uzywane lacza do stron www tak ze nie musialem wchodzic do menu ulubione, tylko klikalem na toolbarze
Ech...
Po pierwsze -> Widok -> Pokaż -> Osobisty pasek narzędzi
W menadżerze zakładek możesz określić który folder ma być tam wyświetlany [tzn. zakładki z którego folderu mają być
Ja nie wiem - wydaje mi się że w mozilli system zakładek jest rozwinięty genialnie, możesz dodawać sobie kilka paneli jako jedną zakładkę i robić różne cuda wianki. No i jest menedżer zakładek a nie jakieś okienko z dodaj/usuń
- Marta
- Z nami od: 04 września 2002, 15:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
ooo dzieki, do tego jak ustawic linki na toolbarku doszedlem zaraz po poscie, ale wielkie dzieki za info o eksport/import, nie mialem zielonego pojecia ze takie cos istnieje. tera to jo : ) ) ) masz u mnie piwo Marta
- sludder
- Z nami od: 06 grudnia 2003, 13:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
hehe
Trzymam za słowo
Trzymam za słowo
- Marta
- Z nami od: 04 września 2002, 15:08
• Strona 1 z 1