Firebird - tylko panele
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firebird - tylko panele
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Jak sprawić, by Firebird (chyba Mozilla w ogóle) otwierał każdy link w nowym panelu, a nie oknie? Chodzi mi o ustawienia domyślne - bez trzymania ctrl.
Czy to w ogóle jest mozliwe?
- Arqs
- Z nami od: 07 grudnia 2003, 23:12
Firebird :(((
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; MyIE2; .NET CLR 1.1.4322)
No tak - ale jak sie uzywa touchpada w laptopie? Nawet prymitywne nakładki na IE oferują jako zaletę otwieranie w panelach!! Generalnie zauwazyłem, ze to jednak kicha - znikające klawisze nawigacyjne itp. Moze jak będzie miał oznaczenie 2.0 to mu się znowu przyjrzę. A tymczasem wracam do MyIE i Opery
- Arqs
- Z nami od: 07 grudnia 2003, 23:12
Re: Firebird :(((
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031206 Firebird/0.7+ (marcoos/pentium3+sse2+mmx)
Arqs pisze:No tak - ale jak sie uzywa touchpada w laptopie? Nawet prymitywne nakładki na IE oferują jako zaletę otwieranie w panelach!! Generalnie zauwazyłem, ze to jednak kicha - znikające klawisze nawigacyjne itp. Moze jak będzie miał oznaczenie 2.0 to mu się znowu przyjrzę.
Ale niby dlaczego nowy panel miałby być otwierany przez lewoklik?! Przecież to bez sensu...
"Znikające klawisze nawigacyjne"... tzn?
A tymczasem wracam do MyIE i Opery
Już lepiej to drugie...
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
jak otworzyć wpisywane adresy w nowych panelach? Próbowałem control+Enter, ale nie działa
Zawsze możesz spróbować kombinacji CTRL+T - otworzy się nowy panel FB i tam wpisać adres...?
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
- klepa
- Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30
Re: Firebird - tylko panele
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Arqs pisze:Jak sprawić, by Firebird (chyba Mozilla w ogóle) otwierał każdy link w nowym panelu, a nie oknie? Chodzi mi o ustawienia domyślne - bez trzymania ctrl.
Dodatek Tabbrowser Extensions http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/_tabextensions.html.en sie do tego swietnie nadaje. Posiada takze wiele innych ciekawych funkcji takich jak:
- mozliwosc przenoszenia tabow
- przycisk zamkniecia okna na kazdym tabie
Swoja droga mysle ze powinien sie znalesc w pakiecie Firebirda mozillaPL obok menedzera sesji i gestow:)
- PaK
- Z nami od: 03 sierpnia 2003, 12:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
W sumie tabbrowser jest bardzo zacnym dodatkiem ale jak pisze autor:
Zatem decyzja jest "up to u"
This extension sometimes causes crush when you show popup menus, load webpages, or operate tabs, because it intrudes into operations about loading pages, showing popups, add/remove tabs, etc. Please don't use it if you would like to use stable browser
Zatem decyzja jest "up to u"
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
- klepa
- Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30
• Strona 1 z 1