MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kłopot z listą w polu adresowym + gesty.

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Kłopot z listą w polu adresowym + gesty.

Postautor: gt61 » 18 stycznia 2004, 21:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7

Właśnie zainstalowałem Firebirda 0.7 z Mozillapl.org na W98se,AMD K2 350Mhz, RAM64MB (wkrótce przesiadka na Mandrake 9.2).
Problem mam taki:1. Po wykasowaniu historii, znikają mi wszystkie wpisywane adresy z listy rozwijanej w polu adresowym. W Mozilli i Operze, wykasowanie historii nie kasuje wpisywanych adresów! Czy to jest anomalia, czy stan normalny?

2.Działające gesty: PD-powiększ dwukrotnie, oraz LG-pomniejsz o połowę, zamieniłem miejscami i przestało je rozpoznawać (nawet po ponownej zamianie).

Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby oświecić nowicjusza?
:roll:
gt61

Z nami od: 18 stycznia 2004, 21:30

Postautor: tomaszk » 18 stycznia 2004, 22:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7

gt61 pisze:Po wykasowaniu historii, znikają mi wszystkie wpisywane adresy z listy rozwijanej w polu adresowym.

Firebird wpisy do rozwijanej listy pobiera z historii. Wyczyszczenie jej powoduje wyczyszczenie listy. SeaMonkey chyba też, ale nie pamiętam.
Z gestami nie jestem w stanie nic wymyślić. Kiedyś mi nie działały na win95, ale teoretycznie Fb na nim może nie działać, więc nawet nie próbowałem walczyć. A i tak w pewnym momencie Fb był jedyną przeglądarką, która chciała działać na tym kompie :D
tomaszk

Z nami od: 16 czerwca 2003, 08:21

Wróć do Przeglądarka Firefox