MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

firefox, linux i gesty

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

firefox, linux i gesty

Postautor: tomek sz. » 03 marca 2004, 00:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

jak zainstalować gesty w firefox w linuksie, jako zwykły user? Przy instalacji z roota coś sie psuje, tzn. mozna uruchomić przeglądarke tylko z roota, z usera natomiast w ogole sie nie uruchamia (błedu tez nie podaje). Zmianiałem prawa plików dla userów w mozgest na takie jak ma root ale zaowocowało to tylko ładnym błedem przy uruchamianiu (uruchomiło sie jednak ale bez gestów).
pisałem róznież na infojamie ale bez skutku...
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php? ... highlight=
tomek sz.

Z nami od: 01 marca 2004, 09:35

Postautor: lenrock » 03 marca 2004, 09:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Jakiś czas temu przygotowałem sobie ,spolszczone przez Zespół MozillaPL gesty w instalatorze pozwalającym zainstalować je do profilu uzytkownika . Możesz to ściągnąć pod adresem http://www.ee.pw.edu.pl/~misiejuk/mozil ... est_pl.xpi .
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Re: firefox, linux i gesty

Postautor: Artwi » 03 marca 2004, 12:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Na 100% robiłeś tak jak radzą na http://optimoz.mozdev.org/gestures/faqs.html#onlyroot ? U mnie to działa (na mozilli, nie firefoxie), ale przed instalacją muszę zmienić ustawienia językowe na angielski, a na polski wrócić po instalacji gestów.
Artwi

Jeszcze jedno:

Postautor: Artwi » 03 marca 2004, 12:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Instalację MUSISZ robić w przeglądarce odpalonej z konta roota. Nie żadne su, tylko właśnie root. Nie wiem w sumie dlaczego i nie rozumiem tego, ale tak radzili gdzieś na FAQ mandarynki i faktycznie u mnie na mandarynce instalowanie dodatków na mozilli odpalonej przez su zwykle rozwala mozię na dobre. Może na innych dystrybucjach jest inaczej.
Artwi

Re: Jeszcze jedno:

Postautor: Ludwik » 03 marca 2004, 12:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8 (gazilla)

Artwi pisze:Instalację MUSISZ robić w przeglądarce odpalonej z konta roota. Nie żadne su, tylko właśnie root. Nie wiem w sumie dlaczego i nie rozumiem tego, ale tak radzili gdzieś na FAQ mandarynki i faktycznie u mnie na mandarynce instalowanie dodatków na mozilli odpalonej przez su zwykle rozwala mozię na dobre. Może na innych dystrybucjach jest inaczej.

:o Zawsze robię to przez su i nigdy nie było żadnych problemów Mandrake 9.0 - 9.2
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Wróć do Przeglądarka Firefox