MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firebird + Firefox + problem

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firebird + Firefox + problem

Postautor: T. » 15 marca 2004, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

No właśnie, mam problem. Postaram się go naświetlić.

Zainstalowałem Firebirda i okrutnie mi się spodobał. Poużywałem trochę, i zechciało mi się Firefoxa. Zainstalowałem. Ale coś mi nie pasowało, więc postanowiłem pozbyć się go do czasu kiedy wyjdzie jakaś oficjalna wersja po polsku.

Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że teraz Firebird mi się kasztani. Najpierw znikły paski przewijania w oknie przeglądarki oraz przyciski "Wstecz" i "Do przodu". Z tym jeszcze sobie poradziłem. Ale np. okno z preferencjami jest żywcem wzięte z Firefoxa. Nastąpiło jakieś pomieszanie.

Wykonywałem uninstal firebirda, instalowałem od nowa, i nic, dalej to samo. Co więcej, są widoczne schematy i dodatki, ściągnięte przed deinstalacją. Znaczy się, gdzieś to jest przechowywane i psuje (gdzie?).

No i teraz pytanie: jak "wyczyścić" Firebirda? Chciałbym mieć takiego ładnego, jak wcześniej ;) Czy muszę odinstalować Mozillę (1.6)?

Pięknie proszę o pomoc.

Pozdrawiam
T.
T.

Re: Firebird + Firefox + problem

Postautor: Olhado/256 » 15 marca 2004, 20:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

T. pisze:No właśnie, mam problem. Postaram się go naświetlić.

Zainstalowałem Firebirda i okrutnie mi się spodobał. Poużywałem trochę, i zechciało mi się Firefoxa. Zainstalowałem. Ale coś mi nie pasowało, więc postanowiłem pozbyć się go do czasu kiedy wyjdzie jakaś oficjalna wersja po polsku.

Nie powinieneś był tego robić. Firefox to po prostu kolejna wersja Firebirda, należało odinstalować 0.7 przed instalacją 0.8. Co więcej - należało też usunąć profil, bo ten z 0.7 nie zawsze działa w 0.8

T. pisze:Wykonywałem uninstal firebirda, instalowałem od nowa, i nic, dalej to samo. Co więcej, są widoczne schematy i dodatki, ściągnięte przed deinstalacją. Znaczy się, gdzieś to jest przechowywane i psuje (gdzie?).

Musisz usunąć profil, bo to w nim siedzą te wszystkie rzeczy. Upewnij się, że masz włączone wyświetlanie ukrytych folderów w Windows, a potem wejdź do C:\Documents and Settings\[nazwa usera]\Dane Aplikacji i usuń stamtąd folder "Phoenix".
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: przepla » 15 marca 2004, 21:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.6) Gecko/20040113

Olhado/256 pisze:Musisz usunąć profil, bo to w nim siedzą te wszystkie rzeczy. Upewnij się, że masz włączone wyświetlanie ukrytych folderów w Windows, a potem wejdź do C:\Documents and Settings\[nazwa usera]\Dane Aplikacji i usuń stamtąd folder "Phoenix".

Eee tam, wystarczy wywalić katalog Chrome i plik XUL.mfl. Po co od razu cały profil kasować :D
<i>When in doubt, go to the library.</i> - Ron Weasley (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
przepla

Z nami od: 26 kwietnia 2003, 22:32

Postautor: T. » 15 marca 2004, 21:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7

Skasowanie profilu pomogło. Dalej coś mi nie pasuje, ale pewnie jestem przewrażliwiony.

Dzięki serdeczne.

Pozdrawiam
T.
T.

Postautor: Olhado/256 » 15 marca 2004, 21:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

przepla pisze:
Olhado/256 pisze:Musisz usunąć profil, bo to w nim siedzą te wszystkie rzeczy. Upewnij się, że masz włączone wyświetlanie ukrytych folderów w Windows, a potem wejdź do C:\Documents and Settings\[nazwa usera]\Dane Aplikacji i usuń stamtąd folder "Phoenix".

Eee tam, wystarczy wywalić katalog Chrome i plik XUL.mfl. Po co od razu cały profil kasować :D

Powtarzam co wyczytałem w release notes FF :)
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Wróć do Przeglądarka Firefox