Hej,
jestem już po kilku tygodniach testowania Firefoxa i n!Kuriera. Przesiadłam się z Mozi z ciekawości i podsumowując: Firefox zostaje, a nawet więcej. To po prostu w tej chwili dla mnie jedyna słuszna przeglądarka. Jestem totalnie zachwycona. Chyba nie muszę pisać, dlaczego! Jedyny mały denerwujący drobiazg jest taki, że słabo można rozróżnić, który panel jest w danej chwili aktywny.
n!Kurier... zostaje, ale tylko z powodu mojego lenistwa. Może błędy, które w nim się pojawiły dadzą się jakoś łatwo usunąć i wtedy się przekonam, jednak na ten moment nie jestem zachwycona. To co najważniejsze: Przycisk "Pobierz wszystkie nowe wiadomości" działa jak chce, skrót Ctrl+Shif+T częściej, ale też nie da się tego przewidzieć. W związku z tym, że kont pocztowych mam sporo, jest to naprawdę mało fajne.
Poza tym mimo tego, że w Thundertray mam ustawioną opcję lh, Kurier wyświetla się przy uruchamianiu systemu zmaksymalizowany. Może wynika to z tego, że nie mam stałego łącza, a mam ustawione w większości kont "Sprawdź przy uruchomieniu" (czy jakoś tak) i pokazuje mi komunikaty, że nie może się połączyć z serwerem. Jest na to jakaś rada?
Na razie tyle wrażeń. Będę testować dalej i czekać cierpliwie na następne wersje.
Asia.
Moje wrażenia :)
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Moje wrażenia :)
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
- Joanna
- Z nami od: 27 sierpnia 2002, 13:29
Re: Moje wrażenia :)
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040308 Firefox/0.8.0+ (marcoos)
Joanna pisze:Przesiadłam się z Mozi z ciekawości i podsumowując: Firefox zostaje, a nawet więcej. To po prostu w tej chwili dla mnie jedyna słuszna przeglądarka. Jestem totalnie zachwycona.
Jedyny mały denerwujący drobiazg jest taki, że słabo można rozróżnić, który panel jest w danej chwili aktywny.
To po części zależy od ustawień systemu, ale można wymusić własne kolory. Np. dopisując do pliku katalog_profilu/<losoweznaki>.slt/chrome/userChrome.css (tworząc go, jeśli go tam nie ma) coś w rodzaju:
- Kod: Zaznacz cały
tab[selected="true"] {
-moz-appearance: none !important;
background-color: #9f9 !important;
color: #030 !important;
}
Od tej pory aktywny panel będzie miał ciemnozielone napisy i jasnozielone tło. Możesz oczywiście ustawić sobie inne kolory.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1