Czołem,
Otóż po zainstalowaniu dodatku (editcss) do mojej ulubionej przeglądarki, zdechła ona na amen. Nawet "Odwal się" do mnie nie mówi, nic, zero, żadnego komunikatu. Nie odpala się i już.
Próbowałem manewrów opisywanych wcześniej na tym forum i na stronach Mozilli (usuwanie editcss.jar, chrome.rdf i overlayinfo, usuwanie całego katalogu chrome). Nic to nie daje. Jest tworzony nowy plik chrome.rdf, ale dalej kicha. Żeby było zabawniej, przez wrodzoną głupotę próbowałem usuwać z pliku chrome.rdf wszystkie wpisy dotyczące editcss, nie tworząc kopii zapasowej.
Gdyby ktoś mądry zechciał podpowiedzieć czy można coś z tym zrobić, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Tom
Zdechły Firebird
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Zdechły Firebird
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- tomm
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Jeśli nie zależy ci bardzo na twoim starym profilu, odpal Menadżera Profili (powinieneś mieć skrót do niego w Menu Start), załóż sobie nowy profil, a stary usuń. I pamiętaj o konieczności utrzymywania aktualnej kopii zapasowej profilu. Natomiast jeśli ci na nim zależy - może ktoś inny będzie miał pomysł jak się z tym uporać...
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Ale ze mnie baran. Zaraz po odkryciu Firebirda i zainstalowaniu wszystkich możliwych schematów też coś mi się popimduliło i wtedy skasowałem profil i był spokój.
Myślę, że ponieważ teraz Firebird w ogóle się nie odpalał, zacząłem szukać bardziej skopmplikowanych rozwiązań zamiast tych najprostszych.
A profil to nie problem. Skopiowałem zakładki, a dodatki instalowałem dla wszystkich użytkowników, więc skończyło się bezboleśnie.
Wielkie, serdeczne dzięki za pomoc. Ufff...
)
Pozdrawiam
Tom
Myślę, że ponieważ teraz Firebird w ogóle się nie odpalał, zacząłem szukać bardziej skopmplikowanych rozwiązań zamiast tych najprostszych.
A profil to nie problem. Skopiowałem zakładki, a dodatki instalowałem dla wszystkich użytkowników, więc skończyło się bezboleśnie.
Wielkie, serdeczne dzięki za pomoc. Ufff...
Pozdrawiam
Tom
- tomm
• Strona 1 z 1