Jak to jest z tą javą?
1. Miałem J2SE 1.4.2_04, zainstalowałem FF 0.9. -> nie dziala.
2. Skopiowałem DLL'e jak napisane w Mozilli -> nie działa
3. Zdeinstalowałem J2SE (deinstalator zrestartowal kompa), zainstalowałem od nowa J2SE 1.4.2_04 -> nie działa.
4. Zreinstalowałem FF 0.9. -> nie działa.
5. Skopiowałem DLL'e -> nie działa
Co jest nie tak? Dodam, że win2k.
Pliz chelp mi !
Java plugin raz kolejny
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Java plugin raz kolejny
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
- Lafar
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
Witam
Zrób to w takiej kolejności.
1. Zdeinstaluj Jave.
2. Zdeinstaluj FF.
3. Usuń profil firepoxa (documents and settings -> dane aplikacjia - > użytkownik -> mozilla albo phoneix
4. Zainstaluj FF.
5. Zainstaluj Jave.
U mnie tylko w takiej kolejności zadziałało
Zrób to w takiej kolejności.
1. Zdeinstaluj Jave.
2. Zdeinstaluj FF.
3. Usuń profil firepoxa (documents and settings -> dane aplikacjia - > użytkownik -> mozilla albo phoneix
4. Zainstaluj FF.
5. Zainstaluj Jave.
U mnie tylko w takiej kolejności zadziałało
- Herrero
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040614 Firefox/0.9
Poczyniłem pewne postępy w międzyczasie.
1. Znalazłem gdzieś info, że 1.4.2 nie chodzi z mozillą (ale rv. jakieś starsze niż 1.7). Było tam, że trzeba dodać registry, dodałem jak następuje:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org\Mozilla]
"CurrentVersion"="1.5"
2. Ponieważ nie zadziałało, winstalowałem raz jeszcze w sdk 1.4.2_04, ale tym razem jre 1.4.2_04 i to z xpi'aja (a nie z egzeka). Instalator skasował jre z sdk, wgrał tam praktycznie to samo (nie licząc paru rtf'ów) i zrestartował kompa.
Teraz już wreszcie chodzi.
Pozostaje jeszcze pytanie: albo byłem lamerem, że jre z xpi'aja od początku nie instalowałem (wtedy napiszcie to gdzieś w faq, czy jak), albo mam pecha/farta, że moja winda się zacina (niestety muszę używać).
Pozdr4all
1. Znalazłem gdzieś info, że 1.4.2 nie chodzi z mozillą (ale rv. jakieś starsze niż 1.7). Było tam, że trzeba dodać registry, dodałem jak następuje:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mozilla.org\Mozilla]
"CurrentVersion"="1.5"
2. Ponieważ nie zadziałało, winstalowałem raz jeszcze w sdk 1.4.2_04, ale tym razem jre 1.4.2_04 i to z xpi'aja (a nie z egzeka). Instalator skasował jre z sdk, wgrał tam praktycznie to samo (nie licząc paru rtf'ów) i zrestartował kompa.
Teraz już wreszcie chodzi.
Pozostaje jeszcze pytanie: albo byłem lamerem, że jre z xpi'aja od początku nie instalowałem (wtedy napiszcie to gdzieś w faq, czy jak), albo mam pecha/farta, że moja winda się zacina (niestety muszę używać).
Pozdr4all
- Lafar
• Strona 1 z 1