MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak namówć FF żeb nie obcnał rozszerzeń cache'owanych plików

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak namówć FF żeb nie obcnał rozszerzeń cache'owanych plików

Postautor: cyberrus » 24 sierpnia 2004, 06:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

czy to w ogóle jest możliwe żeby FF zostawiał oryginalne rozszerzenia plików, które lądują w cache'u?

uprzedzę trochę rozwój tego topiku i zdradzę że nie chodzi mi o jpg-i, bo z jpg-ami bez rozszerzenia świetnie radzi sobie acdsee, ale o swf-y - żadna ze znanych mi przeglądarek nie potrafi ustalić że ma do czynienia z swf-em jeśli nie posiada on swojego rozszerzenia (ucinanego przez FF)

nie chodzi mi też o zapisywanie każdej obejrzanej strony albo pojedynczych swf-ów ze strony - bo jak się przegląda setki stron to jest to po prostu uciążliwe (=niemożliwe)

jedyne rozwiązanie jakie jak do tej pory znalazłem to równoległe korzystanie z Opery, która nie ucina rozszerzeń (już słyszę to zgrzytanie zębów co poniektórych tutaj :D ) ale wtedy jest kłopot z bookmarkowaniem ciekawszych witryn (robię to przez schowek) bo moją głowną przeglądarką jest jednak FF...

jeśli ktoś wie jak sprawić żeby FF nie obcinał rozszerzenia lub potrafi w inny sposób rozwiązać opisany powyżej problem to będę wdzięczny jeśli podzieli się swoją wiedzą
cyberrus

Z nami od: 31 maja 2004, 09:13

Re: Jak namówć FF żeb nie obcnał rozszerzeń cache'owanych pl

Postautor: Ar't » 24 sierpnia 2004, 07:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8a3) Gecko/20040816

cyberrus pisze:czy to w ogóle jest możliwe żeby FF zostawiał oryginalne rozszerzenia plików, które lądują w cache'u?

O ile wiem to NIE DA SIĘ
jedynym rozwiazaniem może być about:cache i tam masz wszystkie pozycje z cache (przynajmniej w mozili)
Ar't

Z nami od: 27 listopada 2002, 13:07

Wróć do Przeglądarka Firefox