wieczny proces "firefox.exe"
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
wieczny proces "firefox.exe"
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10.1
Mam dosyć dziwny problem. Niby nic strasznego ale jednak wkurzającego. Zaraz po uruchomieniu systemu, uruchamia się automatycznie proces "firefox.exe". Nie używa CPU, zaś pamięć - stale 2 968 k. Próba zakończenia kończą się zawsze tak samo, uruchamia się "to coś" zawsze i zawsze. Oczywiście gdy uruchomiona jest przeglądarka, pojawia się drugi proces "firefox.exe", który zużywa CPU i pamięci ok. 17 - 18 MB.
Mój system to Windows XP plus SP2, używam Firexfox'a 0.10.1 plus polski langpack.
Jeszcze jedna rzecz, taki same dziwy są z Mozillą 1.7.3 oraz 1.8A4. Po każdej deinstalacji usuwałem kalalog z profilem i czyściłem rejestr. Przypuszczam, że to sprawa systemu. W systemie nie ma wirusów ani żadnedo spyware'u. Proszę o jakiś rady.
Mój system to Windows XP plus SP2, używam Firexfox'a 0.10.1 plus polski langpack.
Jeszcze jedna rzecz, taki same dziwy są z Mozillą 1.7.3 oraz 1.8A4. Po każdej deinstalacji usuwałem kalalog z profilem i czyściłem rejestr. Przypuszczam, że to sprawa systemu. W systemie nie ma wirusów ani żadnedo spyware'u. Proszę o jakiś rady.
- Gregor79
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b
jeśli firefox.exe odpala się przy starcie to albo masz coś w autostarcie albo coś namieszane w rejestrze - sprawdź co tak naprawdę Ci się odpala przy starcie sytemu i wywal
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.3) Gecko/20040910
Korzystam z Bitbefender'a. Ale to nie, ponieważ na moim drugim kompie nie ma takich problemów. Przypyszczam, że jeden z programów uruchamianych automatycznie powoduje załadowanie firefox'a (lub mozilla'i). Gdy będę miał czas usiądę przy tym i sprawdzę swóje przypuszczenia.
Jest to o tyle wkurzające, że nie można zrobić kopi profilu za pomocą MozBackup. Dziękuję wszystkim za wskazówki o podpowiedzi.
Jest to o tyle wkurzające, że nie można zrobić kopi profilu za pomocą MozBackup. Dziękuję wszystkim za wskazówki o podpowiedzi.
- Gregor79
• Strona 1 z 1