Czy już są tworzone poprawki
Błąd w przegladarkach
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Błąd w przegladarkach
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Czytałem w newsach z www.pcworld.pl, że we wszystkich przegladarkach wykorzystujących otwieranie nowych stron w panelach jest błąd. Więcej na stronie: http://www.pcworld.pl/news/71815.html
?
- darekg
- gajownik
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 22:22
Wspólny pasek statnu...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1
Nie będę tworzył nowego wątku, bo to pośrednio też dotyczy powyższego tematu (problem z panelami).
Chodzi o to, że wszystkie strony otwarte w panelach mają wspólny dla siebie pasek statusu. Czasami, gdy jakaś strona wysyła do paska statusu jakąś informacje, to ta informacja jest widoczna dla wszystkich stron w panelach. Trochę jest to czasami denerwujące.
Oczywiście mogę całkowicie zablokować dostęp do paska stanu z poziomu JavaScript, ale to mija się z celem.
Nie jest to problem dotyczący bezpieczeństwa, ale dobrze by było gdyby ta sprawa została dodana przez programistów do TODO.
Chodzi o to, że wszystkie strony otwarte w panelach mają wspólny dla siebie pasek statusu. Czasami, gdy jakaś strona wysyła do paska statusu jakąś informacje, to ta informacja jest widoczna dla wszystkich stron w panelach. Trochę jest to czasami denerwujące.
Oczywiście mogę całkowicie zablokować dostęp do paska stanu z poziomu JavaScript, ale to mija się z celem.
Nie jest to problem dotyczący bezpieczeństwa, ale dobrze by było gdyby ta sprawa została dodana przez programistów do TODO.
- depablo
- Z nami od: 27 września 2004, 22:45
Re: Wspólny pasek statnu...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8a4) Gecko/20040927
depablo pisze:Oczywiście mogę całkowicie zablokować dostęp do paska stanu z poziomu JavaScript, ale to mija się z celem.
Dlaczego mija się z celem? Ja uważam to za bardzo dobry ficzer, bo widzę dokładnie do czego prowadzi dany link na stronie. Żaden webmaster nie będzie robił mnie w balona.
depablo pisze:Nie jest to problem dotyczący bezpieczeństwa, ale dobrze by było gdyby ta sprawa została dodana przez programistów do TODO.
Napisz o tym tutaj → https://bugzilla.mozilla.org/
- gajownik
gajownik pisze:Dlaczego mija się z celem? Ja uważam to za bardzo dobry ficzer, bo widzę dokładnie do czego prowadzi dany link na stronie. Żaden webmaster nie będzie robił mnie w balona.
Szczerze mówiąc też nie przepadam za stronami tryskającymi JavaScriptem, ale czasami (np. licznik znaków w bramce ery) informacje otrzymywane java scriptem są niezbędne.
- depablo
- Z nami od: 27 września 2004, 22:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8a4) Gecko/20040927
depablo pisze:czasami (np. licznik znaków w bramce ery) informacje otrzymywane java scriptem są niezbędne.
Tego to nie znałem
- gajownik
• Strona 1 z 1