lazik pisze: Wspominał też, że skompiluje FF dla Gecko 1.8 i porówna prędkości.
Przykro mi, ale to się nie stało. Nie mogłem nigdzie znaleźć ebuilda dla Gecko browsera

Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Opera/8.0 (Windows NT 5.1; U; en)
lazik pisze: Wspominał też, że skompiluje FF dla Gecko 1.8 i porówna prędkości.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050417 Firefox/1.0.3
Przeglądarka: Opera/8.0 (Windows NT 5.2; U; en)
Gandalf pisze:Co do rozmiarow kodu. W wyniku analiz wewnetrznych w MoFo wyszlo, ze kod Opery jest mniejszy, poniewaz lepiej pakowane sa poszczegolne DLLe. Moglibysmy zrobic to samo, ale w efekcie nasza przegladarka dzialalaby troszke wolniej. (tak, oznacza to, ze gdyby binarka Opery byla tak pakowana jak nasza, Opera bylaby jeszcze szybsza).
Poniewaz predkosc lacz ustawicznie sie zwieksza, uznalismy, ze nie ma sensu taki ruch.
Natomiast w efekcie mamy dowod, ze rozmiar Opery nie jest zasluga jakis nieziemskich algorytmow, ktorych my nie mozemy napisac
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050421 Firefox/1.0+
quiris pisze:Tak na marginesie: Ile was, Gandalfów, siedzi przy tym kompie? Zawsze zastanawiałem się, czemu ni z tego, ni z owego, od czasu do czasu zaczynasz mówić liczbą mnogą. Nie wiem, czy to jakiś sentyment do historii (my, król, ogłaszamy...). Hmm...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
- Added a check for active requests in the docshell's load group, and skip
caching the presentation if there are any.
- Got rid of nsDocument::mIsGoingAway in favor of checking for null SGO.
- Fixed nsEventListenerManager::HasUnloadEvents to check for beforeunload as
well.
- Made nsPluginDocument recreate its mStreamListener when restored from session
history.
- Moved nsISecureBrowserUI ownership to the docshell, so that we can always get
at this to cache it (it formerly lived on the XUL <browser>, in a way that was
inaccessible from C++). Added capture and restore of security state so that
alerts fire as exepcted when going back/forward.
- Added suspend and resume of meta-refresh loads. To do this I ended up adding
to nsITimer so that you can retrieve the nsITimerCallback object.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050417 Firefox/1.0.3
quiris pisze:Gandalf przeczytaj to jeszcze raz i wskaż mi ten dowód, bo ja go tam nie widzę. Jak piszesz o jakiś analizach i powołujesz się na nie jako na dowody czegoś tam to wypadałoby wyniki analiz przytoczyć, prawda?
quiris pisze:Tak na marginesie: Ile was, Gandalfów, siedzi przy tym kompie? Zawsze zastanawiałem się, czemu ni z tego, ni z owego, od czasu do czasu zaczynasz mówić liczbą mnogą. Nie wiem, czy to jakiś sentyment do historii (my, król, ogłaszamy...). Hmm...
Przeglądarka: Opera/8.0 (Windows NT 5.2; U; en)
Gandalf pisze:Oh, napisalem wyniki analiz. Badalismy w jaki sposob Opera pakuje poszczegolne elementy aby osiagnac dane rozmiary. Tylko tyle. Nie bylo tam zadnych grafow, wykresow, ani algorytmow.czysty reverse engineering
Gandalf pisze:Jak napisal Marcoos. Jak pisze "my", to pisze o jednej z grup do ktorej naleze. Albo "Mozilla developers", albo "Mozilla Europe", albo "MLP", albo "AviaryPL", albo "MozillaPL"
W tym wypadku chodzilo mi o Mozilla developers.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050421 Firefox/1.0+
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050419 Firefox/1.0+
riddle-niezalogowany pisze:MathML podobnie jak SVG chce się defaultowo zapisywać / otwierać w innym progu, tylko że nie wiem jak włączyć to w about:config.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050419 Firefox/1.0+
riddle pisze:Stef, odczep się, zawsze czytam cały wątek. :> Teraz nawet przeczytałem drugi raz, żeby nie było, że przeoczyłem. I gdzie masz podane jak włączyć MathML?Pisałem, że SVG nie działało, ale w about:config mogę włączyć, bo przeczytałem to właśnie w tym wątku miszczu, lecz nie ma tutaj podanego rozwiązania dla MathML. Dziękuję. :]
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050425 Firefox/1.0+
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050304 Firefox/1.0.1 (Debian package 1.0.1-1, Nerf) Mnenhy/0.7
Stef pisze:Hmm. a u mnie wygląda że działa. na przykładzie z tej strony: http://pear.math.pitt.edu/mathzilla/itex2mmlFrag.html
MathML is cast as an application of XML. As such, with adequate style sheet support, it will ultimately be possible for browsers to natively render mathematical expressions.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050304 Firefox/1.0.1 (Debian package 1.0.1-1, Nerf) Mnenhy/0.7
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+
riddle-niezalogowany pisze:SVG chce się defaultowo zapisywać / otwierać w innym progu, tylko że nie wiem jak włączyć to w about:config.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050421 Firefox/1.0+ - Gecko browser 1.1 nightly Maximum Power
cyberrus pisze:browser.preferences.animateFadeIn zmieńcie na true i zajrzyjcie w Opcje...
Zarejestrowani użytkownicy: dexter, Google [Bot]