MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Znikające zakładki

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Postautor: hullah » 12 marca 2007, 13:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

ja nie moge dodawac zakladek. przeinstalowalem firefoxa i ciagle nic.
hullah

Postautor: Tomek » 12 marca 2007, 13:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2) Gecko/20070219 Firefox/2.0.0.2

a niech zgadnę - nawet nie zadałeś sobie trudu żeby zerknąć w przyklejony wątek, żeby kliknąć w odnośnik który masz powyżej swojego postu... tylko po prostu się dopisałeś....
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Gość » 19 marca 2007, 22:17

Przeglądarka: Opera/9.10 (Windows NT 5.1; U; pl)

A jesli chcialbym strony ktore wywalilo mi jakies 2 tygodnie temu? ;) bo niestety nie wiedzialem ze istnieje taka mozliwoc przywracania ;) a kopii tamtej daty nie ma :(
Gość

Postautor: waste » 06 kwietnia 2007, 09:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

Tak z ciekawości zapytam redaktorów/adminów... Czy po tych wszystkich (aż tylu, bo przecież widać, że to jest masowe) postach na temat znikających bookmarksów i ustawień nadal sugerujecie, że tu działa czunnik ludzki? Nie chcę być niegrzeczny, ale pierwszy post tego wątku wyraźnie wskazuje, że głupi jestem bo podejrzewałem Firefox'a, a to przecież wszyscy wiedzą, że takie cuda zdarzają się tylko z winy usera i systemu i tylko admini mądrzy bo potrafią ironiczne odpowiedzi dawać. A tu proszę - dziesiątki użytkowników z tym samym problemem, niejeden wie dokładnie co siedzi mu w systemie, jaki ma sprzęt, jak się zachowują jego inne aplikacje i dlaczego. Tacy użytkownicy oczekują jakiejś próby zdiagnozowania problemu, a nie drwin. Stwierdzenie, że za regularnie pojawiający się problem (którego nijak nie da się zaobserwować przy innych aplikacjach) jest odpowiedzialny użytkownik zakrawa na drwinę... ;/
waste

Z nami od: 24 czerwca 2004, 13:41

zakładki w vista

Postautor: Matt_9 » 06 kwietnia 2007, 22:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

a co mam zrobic żeby odnaleźć zagubione zakładki w windows vista? bo tutaj żadna z wyżej wymienionych wersji nie skutkuje pozdrawiam
Matt_9

Postautor: das » 07 kwietnia 2007, 13:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

waste ma rację głupich z userów robicie czy co ? Zginęły mi bardzo ważne zakładki a wy będziecie po raz enty sugerowac moją winę ?
das

Postautor: Gość » 08 kwietnia 2007, 11:17

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Jak to jest możliwe.ze wszystkie firmy developerskie pracują nad swoimi produktami żeby były nie zawodne, a wy nie chcecie sie zająć takąpierdołą. Która nie jest niczym normalnym.
Gość

Postautor: Tomek » 10 kwietnia 2007, 18:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

To nie my pracujemy nad firefoxem - my go tylko używamy - osoby odpowiedzialne za kod FF na 99,9999% nie zaglądają na to forum. Jeśli masz jakieś problemy i chcesz żeby je naprawiono - napisz o tym na bugzilli.

Ps - jakimś dziwnym trafem na 11 komputerów z zainstalowanym FF NIGDY nie zniknęły mi zakładki... i nigdy ich nie resetowałem...
Tomek
Moderator

Postautor: Dahag » 18 kwietnia 2007, 15:29

Nie czytałem całego wątku ale dochodzę do wniosku, że mimo wszystko to nie była moja wina że zakładki znikały. Po 3 dniach po prostu uruchomiłem ff i zonk. Zakładek nie było. Postanowiłem je przywrócić. Wszystko ok włączam ff i ... zonk, zakładek nie ma. Sprawdzam profil zakładki zostały wykasowane. Robił tak z uporem maniaka. Ja przywracam on przy uruchomieniu usuwa. Poradziłem sobie usunięciem profilu jednak i z tym miałem zabawę :) usunąłem go ręcznie i przy próbie uruchomienia wyskakiwał komunikat że ff działa w tle. Musiałem uruchomić menedżera profili i usunąć resztki po starym profilu, utworzyć nowy, wkleić zakładki które skopiowałem jeszcze ze starego profilu i wszystko zaczęło grać :)
Dahag

Postautor: Gość » 21 kwietnia 2007, 21:32

tomasiek zacznij grac w totka. Ile razy zainstaluje FF tyle mi znikają. Obojetnie czy swiezy windows czy nie. Obojetnie czy moj komp czy kumpla. Zawsze to samo.
Gość

Postautor: Tomek » 22 kwietnia 2007, 08:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

To oznacza że po prostu albo system albo dyski ci padają. Co przy windows jest rzeczą w 100% normalną. Jeśli nie potraficie normalnie wyłączyć komputera, tylko przez reset albo bezpośrednio z obudowy, to nie ma co się dziwić.
Te 11 komputerów mam w biurze. NIGDY żaden nie był resetowany. Po prostu mamy świadomość że w ten sposób możemy stracić nie tylko zakładki FF, ale też ważne dane.
Poza tym - FF 2.0 robi automatyczną kopię zakładek na wypadek takich sytuacji... więc chyba nie jest aż tak źle.
Tomek
Moderator

pytanie

Postautor: kareo » 29 kwietnia 2007, 11:40

Jak chce dodać zakładkę to nie moge, po prostu wyskakuje mi okno "dodaj do zakładek" klikam "OK" ale nic sie nei dzieje. szukałem na forum odpowiedzi ale nie znalazłem więc sie o to pytam.
kareo

Postautor: Tomek » 29 kwietnia 2007, 17:07

To b. źle szukałeś... zerknij tutaj:
Pytania i problemy. Przeczytaj zanim założysz nowy temat!
Tomek
Moderator

znikajacy FOLDER z zakladek + zmienione ustawienia domyslne

Postautor: Petersky » 30 kwietnia 2007, 19:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.11) Gecko/20070312 Firefox/1.5.0.11

tomasiek pisze:Poza tym - FF 2.0 robi automatyczną kopię zakładek na wypadek takich sytuacji... więc chyba nie jest aż tak źle.

Nie wiem co o tym myslec, mianowicie zniknal mi b. wazny folder w zakladkach FF ;-(, okolicznosci: prawdopodobnie wymuszone przez jakas strone (podejrzewam "czaterie") zamkniecie o FF.

Problem w tym, ze nie zauwazylem znikniecia katalogu (gdyby zniknely wszystkie bookmarks nie byloby problemu a tak kicha. Ostatnich 5 kopii jest pozniejszych niz tamta, w ktorej byl ten folder. ZALAMKA!!!

Czy nie mozna by zrobic jakiegos komunikatu w FF ze cos wypadlo z zakladek? Przeciez nie sposob sprawdzac czy cos stamtad (jakis folder) ubywa...

Jeszcze jedno, zauwazylem, ze po tym zniknieciu folderu z zakladek zminily sie tez moje ustawienia w "narzedziach" FF, przy aktualizacjach z "zapytaj co robic jesli sa aktualizacje" zmienilo sie na "automatycznie pobierz i zainstaluj.

Mam jeszcze prosbe do "obeznanych z tematem", czyli weteranow, zgloscie ten blad prosze do tej salej bugzilli, ja sie na tym nie znam a sprawa jest powazna

Dzieki.
Na odzyskanie foldera z zakladek juz stracilem nadzieje, wszytskie wersje mam bez tego folderka
Petersky

Postautor: Shooter » 01 maja 2007, 23:28

Czy przypadkiem wszyscy, którzy stracili zakładki nie używają FATa ?
Jeśli tak to sami są sobie winni :D
Ja ostatnio miewałem po kilka resetów na dzień - usterka instalacji elektrycznej w mieszkaniu. Zanim sytuacja wróciła do normy miałem tych resetów kilkadziesiąt, w większości z pracującym wtedy Firefoxem. Niestety żadne uszkodzenia profili czy zakładek mnie nie spotkały :D Może to dlatego że mam NTFS a może jeszcze jakiś inny czynnik to spowodował ?
Shooter

Z nami od: 10 listopada 2006, 15:10

Postautor: 5blue5 » 05 maja 2007, 12:31

Wersja programu Firefox 1.8.20070.30919
Wersja produktu 2.0.0.3
Mam ten sam problem po raz 2 zniknęły mi zakładki Co robić trochę próbowałem tych waszych sposobów ale na marne niech ktoś mi da dobry sposób.Dziękuje.Bardzo proszę o odpowiedz.
5blue5

Postautor: Tomek » 05 maja 2007, 12:36

Prawie niemożliwe żeby pierwszy post w tym wątku nie zadziałał. Przeczytaj go b. dokładnie i do końca. Potem zabierz się za odzyskiwanie. Jeśli coś ci nie idzie - napisz DOKŁADNIE gdzie masz problem.
Tomek
Moderator

taka fajna przegladarka a taki glupi blad

Postautor: Petersky_trzy » 13 maja 2007, 10:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

tomasiek pisze:Prawie niemożliwe żeby pierwszy post w tym wątku nie zadziałał. Przeczytaj go b. dokładnie i do końca. Potem zabierz się za odzyskiwanie. Jeśli coś ci nie idzie - napisz DOKŁADNIE gdzie masz problem.

Kolego, przyjacielu.. wierzę, że masz dobre intencje, doceniam, że jest to forum, naprawdę. Ale nie poprzestawaj na tej radzie, którą czytałem już na samym początku.

(Mój post jest troszkę wyżej -Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 7:52 pm)

Po raz kolejny zniknął mi katalog z zakładek ( a może więcej niż jeden?? skąd mam to wiedzieć?!!?!? W jaki sposób mam KONTROLOWAĆ kompletność moich zakładek? Czy za każdym zamknięciem FF mam je sobie przywracać z backupu na wszelki wypadek ?!?!?!

Czy to naprawdę jest taki drobiażdżek, żeby nie można się nim było zająć poważnie? (w Mozilli gdzieś tam..). Taka świetna przeglądarka i taki nieprzyjemny poważny błąd.

Doceniam Twoje rady z postu nr 1 ;-0 w sprawie zakładek ale sorry, to tak jakbyś radził komuś, kto zgubił jadąc samochodem jakieś części z niego np. ok, stary, zgłoś się do biura części znalezionych firmy Mozilla, ewentualnie poszukaj, ta cześć powinna być w twoim bagażniku.. tam (może) znajdziesz zgubione części od swojego wozu.

Nie jestem informatykiem tylko użytkownikiem - czy KTOŚ KOMPETENTNY MOŻE NAPISAĆ GDZIE TRZEBA DO MOZILLI i zwrócić na to uwagę/poprosić o poprawienie tego POWAŻNEGO BŁĘDU takiej fajnej przecież przeglądarki?

Komu (kto coś z tym może zrobić) to zgłosić? (PO POLSKU)

3 sprawa - mimo rejestracji nie dostalem zapowiadanego maila aby potwierdzic rejestracje uzytkownika forum..
Petersky_trzy

NTFS

Postautor: Petersky_trzy » 13 maja 2007, 10:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

Shooter pisze:Czy przypadkiem wszyscy, którzy stracili zakładki nie używają FATa ?
Jeśli tak to sami są sobie winni :D
Ja ostatnio miewałem po kilka resetów na dzień - usterka instalacji elektrycznej w mieszkaniu. Zanim sytuacja wróciła do normy miałem tych resetów kilkadziesiąt, w większości z pracującym wtedy Firefoxem. Niestety żadne uszkodzenia profili czy zakładek mnie nie spotkały :D Może to dlatego że mam NTFS a może jeszcze jakiś inny czynnik to spowodował ?

mam NTFS, tylko wirt dysk wymiany (SWAP) jest FAT
Petersky_trzy

niestety

Postautor: Petersky_trzy » 13 maja 2007, 10:34

5blue5 pisze:Wersja programu Firefox 1.8.20070.30919
Wersja produktu 2.0.0.3
Mam ten sam problem po raz 2 zniknęły mi zakładki Co robić trochę próbowałem tych waszych sposobów ale na marne niech ktoś mi da dobry sposób.Dziękuje.Bardzo proszę o odpowiedz.

Przedtem wiele lat używalem IE i tam mimo rożnych zawieszeń systemu WIndows i co za tym idzie twardych zamknięć IExplorera - Ulubione nie znikały. ...

Bez sensu, że to trwa w Mozilli, jak w ostatniej wersji 1.5 tak i w 2.0.

Chyba coś w tym jest, że ten akurat wątek jest najczęściej poruszany na tym forum?
Petersky_trzy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przeglądarka Firefox