Gecko browser 1.1 nightly Maximum Power
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050421 Firefox/1.0+ - Gecko browser 1.1 nightly Maximum Power
diaspora pisze:nam dzialaja
A ja mam błąd parsowania XML: Nie zdefiniowana jednostka

- RafałR
- Z nami od: 02 stycznia 2005, 17:31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+
RafałR pisze:diaspora pisze:nam dzialaja
A ja mam błąd parsowania XML: Nie zdefiniowana jednostka
Nowy profil? U mnie też działa OK.
Co mi dokucza:
- jakoś dziwnie samoistnie się przełacz tryb "Rozpocznij wyszukiwania podczas wpisywania tekstu" i z tym włączonym nie bardzo mogę odpisywać na forach bo zamiast wstawiać literki jeździ mi po stronie wskazując wynik wyszukiwania - zapewne także u mnie o profil chodzi bo używam jeszce tego z v1.01.
Pozostałe rzeczy działają OK. TBE i MouseGestures także.
Opcje tylko niestety na standardowej skórce. Mój faworyt BlueMonkey niestety nie jest zaktualizowany do v1+ i sądze że może nie zostać

lazik_s
- lazik
- Z nami od: 30 października 2004, 10:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+ - Gecko browser 1.1 nightly Maximum Power
Anonymous pisze:A ja mam błąd parsowania XML: Nie zdefiniowana jednostka
Ja mialem bledy parsowania w buildzie21, w buildzie z 24 juz jest wszystko ok.
Kurde... zaglądam na blog Gandalfa i tam są linki tylko do 21...
ale znalazłem już sobie 24 i wszystko pięknie działa

A jak się zmienia napis "Przeglądarka Gecko" ?
- RafałR
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+ - Gecko browser 1.1 nightly Maximum Power
diaspora pisze:gdzies w spolszczeniu pewnie
A ja durny w about:config szukałem

Już znalazłem że to jest w brand.dtd

P.S. To durne zabezpieczenie p. floodowaniem naprawdę wnerwia...
- RafałR
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+
Kurde... zaglądam na blog Gandalfa i tam są linki tylko do 21...
ale znalazłem już sobie 24 i wszystko pięknie działa
No to fajnie

Ja szczesciem sie nie zasugerowalem linkiem z www, tylko postem z forum, ze linki sa pomieszane i sam zaczalem szukac

- User
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8b2) Gecko/20050424 Firefox/1.0+
Tylko jeden minus session saver nie dziala. Nie ma ktos pomyslu co by z tym mozna zrobic? Znaczy niby dziala ale wczytuje puste strony za kazdym razem. Testowalem i wersje polska i wersje angielska. Jak bedzie dzialal session saver to sie na niego przesiadam

- darek1
- Z nami od: 15 września 2004, 13:14
wyzimir pisze:Nie działa SessionSaver. Paste'n'Go sprawia problemy (są problemy z kopiowaniem i wklejaniem tekstu, z funkcją znajdź wprowadzając)
Kurde... zainstalowałem żeby sprawdzić i teraz się tego wywalić nie da bo nie ma na liście rozszerzeń... i rzeczywiście nie działa...
Update: Poradziłem sobie za pomocą szukajki i notatnika

- RafałR
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
Pitreck pisze:Mozesz miec, mozesz (Ba! Powinienes!) zalozyc osobny profil dla wydania testowego, ale z tym domyslnym korzystaniem z innnych profili...
Pitreck, jak założyć osobny profil dla testowego wydania FF? Przecież FF nie ma managera profili. Są gdzieś jakieś instrukcje?
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050425 Firefox/1.0+
Anonymous pisze:Pitreck, jak założyć osobny profil dla testowego wydania FF? Przecież FF nie ma managera profili. Są gdzieś jakieś instrukcje?
Ma menedzera profili, kazde wydanie ma

1. Wchodzisz do katalogu, w ktorym zainstalowany jest/rozpakowany zostal Firefox (dajmy na to C:\Program Files\Mozilla.org\Firefox)
2. Klikasz na firefox.exe prawym przyciskiem myszy, wybierasz z menu "Utworz skrot"
3. Utworzony zostaje plik o nazwie "skrot do firefox.exe"
4. Klikasz na ten skrot prawym przyciskiem myszy, wybierasz "Wlasciwosci"
5. Pojawia Ci sie okno wlasciwosci pliku, masz tam pozycje "Element docelowy" i pole tekstowe ze sciezka do pliku firefox.exe. Wyglada ona mniej wiecej tak:
- Kod: Zaznacz cały
"C:\Program Files\Mozilla.org\Firefox\firefox.exe"
6. Edytujesz zawartosc tego pola tekstowego dodajac na koncu, po sciezce do pliku zamknietej w cudzyslow parametr -p. Wyglada to tak:
- Kod: Zaznacz cały
"C:\Program Files\Mozilla.org\Firefox\firefox.exe" -p
Teraz juz wiesz, jak i Co masz zrobic. Mozesz sobie nawet dodac skrot do Firefoksa z parametrem -p do menu start, i nazwac go "Menedzer profili". Bedzie wtedy jak za starych, dobrych czasow, kiedy program instalacyjny dodawal ten skrot za Ciebie

- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
Pitreck pisze:Ma menedzera profili, kazde wydanie maTylko nie kazde do niego skrot tworzy.
A ja go u diabła nigdzie nie widzę
Pitreck pisze:Teraz juz wiesz, jak i Co masz zrobic. Mozesz sobie nawet dodac skrot do Firefoksa z parametrem -p do menu start, i nazwac go "Menedzer profili". Bedzie wtedy jak za starych, dobrych czasow, kiedy program instalacyjny dodawal ten skrot za Ciebie
Wielkie dzięki... Może kiedyś i stare czasy wrócą...
Ale burza z tej Przeglądarki Gecko. Tylko jeszcze nie wiem, jak wtyczkę flash playera dodać, bo automatycznie nie chce.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050425 Firefox/1.0+
Anonymous pisze:Może kiedyś i stare czasy wrócą...
Raczej nie wroca, deweloperzy uznali, ze menedzer profili to nie jest opcja dla ZU i domyslnie ma byc ukryta. Power userzy i tak sobie ja znajda

Tylko jeszcze nie wiem, jak wtyczkę flash playera dodać, bo automatycznie nie chce.
Powinno to dzialac, ale jesli nie, to mozesz pobrac instalke z tego adresu.
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Zassałem to cudo dla windy i athlona ale za pioruna nie wiem co dalej z tym fantem zrobić. Może znajdzie się ktoś łaskawy u progu długiego weekendu i mi to wyjaśni.
pzdr
- jusiek
- Z nami od: 04 lutego 2005, 12:48
pzdr
- Gość