MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kod błędu: sec_error_reused_issuer_and_serial

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Odp: Kod błędu: sec_error_reused_issuer_and_serial

Postautor: Miki-POLAND » 01 sierpnia 2012, 17:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

Witam, dziękuję za miłe słowa. Fakt zanim na to wpadłem (zresztą przypadkiem w akcie desperacji zerknąłem na ustawienia eseta :D ) minęło prawie 1.5 godziny. Naściagałem się certyfikatów nausuwałem starych nowych, jednym słowem różniastych po czym nie mogłem sie logować juz prawie nigdzie. Po czym zerknąłem w kacie beznadziei i zniechęcenia do eseta i przypadkiem odkryłem ze tu leży problem :) Mimo to cieszę się że udało mi się komuś pomóc :) Pozdrawiam
Miki-POLAND

Postautor: Jarq » 05 stycznia 2013, 07:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:17.0) Gecko/20100101 Firefox/17.0

U mnie tez zadziałało dzięki i pozdrawiam serdecznie :)
Jarq

Postautor: garyn » 18 stycznia 2014, 13:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Miki-POLAND pisze:Witajcie u mnie taki błąd zaczął się pojawiać dopiero po zainstalowaniu najnowszej wersji ESET Smart Security 5. W między czasie pomagało czyszczenie w histori wszystkiego co było mozliwe czyli: Narzędzia -> Wyczyśc historię przegloądania -> zaznaczamy wszystko co jest do zaznaczenia i klikamy ok. Po tej czynnosci mogłem logowac się do banków i poczty gmail. Jednak po jakims czasie wszystko wracało do normy. Zaczałem węszyć i znalazłem usterkę. Większość osób pisze, że ów problem dotyczy błędu z certyfikatami (bo też taki dostajemy komunikat) u mnie co ciekawe pomogło co innego. I tu teraz bedzie wskazówka dla wszystkich którzy mają ten problem po zainstalowaniu eset'a. Odpalamy menu ESET'a i wchodzimy: USTAWIENIA -> WPROWADŹ USTAWIENIA ZAAWANSOWANE -> INTERNET I POCZTA EMAIL -> PROTOKOŁY HTTP I HTTPS -> USTAWIENIA SKANERA PROTOKOŁU HTTPS -> NIE UŻYWAJ FUNKCJI SPRAWDZANIA PROTOKOŁU HTTPS LUB ZMIENIAMY NR PORTU SKANOWANIA Z DOMYŚLNEGO NA JAKIŚ INNY DOWOLNY. U mnie ten zabiegł sprawdził się znakomicie i do dziś nie mam juz ty m problemu. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję ze komuś sie to przydało :) P.S. Zapraszam na mazury jest ładna pogoda :mrgreen:

chciałem to zrobić, widziałem już to wcześniej i tam kombinowałem, lecz to ch******wo mi nie pozwala użyć tej opcji -.-
garyn

Poprzednia

Wróć do Przeglądarka Firefox