delta search opanowała mojego firefoxa
Moderator: Pomocy?!
Odp: delta search opanowała mojego firefoxa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
Aby usunąć z FF stronę główną Delta search wpisujemy w pasek adresu:
about:config
I wyszukujemy wartość:
browser.newtab.url
Zaznaczamy i wciskamy PPM i wciskamy "Resetuj"
Uruchamiamy ponownie i nie mamy tego syfu.
- szaman
edzia pisze:Niestety w moim przypadku to nie pomogło, zrobiłam wszystko co się dało i tak jak było opisane wszystkie możliwe sposoby i wyrzuciłam to świństwo z wszystkiego a mino to gdzieś jeszcze siedzi bo jak otwieram nowa kartę to mi otwiera nadal DELTA.. ;( nie wiem jak już tego się pozbyć bez stawiania systemu na nowo
może spróbuj jeszcze raz z tym resetowaniem, powpisuj "delta-search" albo "delta search", u mnie przy obu wyskoczyły różne wyniki
czyli w sumie odinstalować w dodaj/usuń programy i poresetować pozycje z listy i się właśnie tego szajsu pozbyłem, wielkie dzięki wszystkim
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
- solo222222
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
- Ceberebek
Gość pisze:Dobrze jest włączyć możliwość instalowania czegokolwiek, jako administrator, to wtedy byle co i samo nie zainstaluje się.
witam , jak ustawić te ustawienia jako administratora by te paskudztwa się nie instalowały same
- mmmmm
- rpronin
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
mmmmm pisze:Gość pisze:Dobrze jest włączyć możliwość instalowania czegokolwiek, jako administrator, to wtedy byle co i samo nie zainstaluje się.
witam , jak ustawić te ustawienia jako administratora by te paskudztwa się nie instalowały same
W Windowsie z reguły działa się na koncie administratora. A więc tworzysz nowe konto użytkownika i nie będzie ono miało uprawnień do instalacji czegokolwiek. Gdy będziesz chciał cokolwiek zainstalować pojawi się informacja, że nie masz uprawnień. Poczytaj o kontach w Windowsie, jest dużo informacji w necie. A jeśli chcesz mieć spokój to zainstaluj Linuksa, w nim po skonfigurowaniu wszystko działa, jak należy.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
kkt pisze:Kilka miesięcy wstecz skutecznie pozbyłam się Babylonu. Potem, ściągając i instalując cokolwiek, bardzo uważałam, żeby NIE korzystać z opcji „zalecana instalacja”, ale tej dającej możliwość wyboru czyli odhaczenia przyklejonych paści i do dziś miałam spokój. A z godzinę temu złapałam tę hybrydę Babylonu – czyli Delta-search. Syfi dokładnie na tej samej zasadzie i tak samo wk***. I Babylonu i Delty pozbyłam się tym to sposobem:
Najpierw przez dodaj-usuń programy odinstalować Babylon/Delta - dokładnie, bo na liście występują dwukrotnie.Dopiero potem przechodzimy do operacji:
1. W pasek adresu Mozilli wpisać:
*about:config
**Olać ostrzeżenie, wejść, w wyszukiwarce, która się pojawi wpisać Delta - search/czy nazwę innego syfa
***wyskoczy lista, wtedy na każdej pozycji - prawy przycisk myszy i polecenie „resetuj”
****potem wyłączyć przeglądarkę, odpalić raz jeszcze i można powtórzyć na wszelki wypadek całą procedurę, bo czasem coś jeszcze zostaje.
2. Jeszcze raz about:config (gdyby to co wcześniej nie podziałało) - znaleźć na liście keyword.URL - prawy przycisk myszy- "resetuj" jeśli pojawi się Delta - "modyfikuj" jeśli nie ma nic a chcemy, żeby było - wpisać np. www. google. pl albo adres wybranej strony startowej
3. Na koniec w małej wyszukiwarce na pasku - rozwinąć listę - zarządzaj wyszukiwarkami - wywalić Delta-search jeśli nadal tam tkwi.
I to jest najlepsze rozwiazanie. Polecam i dziekuję
- Gość
- Agaaaaaa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
szaman pisze:Polecam program adwcleaner. i dla pewności wprowadzić modyfikacje w obrębie about:config nie tylko ze wzgledu na możliwość usunięcia porywacza ale znajdziesz tam szereg ustawień dzeki którym możesz np. usprawnić prace przeglądarki. a wygląda to tak
Aby usunąć z FF stronę główną Delta search wpisujemy w pasek adresu:
about:config
I wyszukujemy wartość:
browser.newtab.url
Zaznaczamy i wciskamy PPM i wciskamy "Resetuj"
Uruchamiamy ponownie i nie mamy tego syfu.
zadziałało!:) dzięki wielkie!
- Gość
kkt pisze:Kilka miesięcy wstecz skutecznie pozbyłam się Babylonu. Potem, ściągając i instalując cokolwiek, bardzo uważałam, żeby NIE korzystać z opcji „zalecana instalacja”, ale tej dającej możliwość wyboru czyli odhaczenia przyklejonych paści i do dziś miałam spokój. A z godzinę temu złapałam tę hybrydę Babylonu – czyli Delta-search. Syfi dokładnie na tej samej zasadzie i tak samo wk***. I Babylonu i Delty pozbyłam się tym to sposobem:
Najpierw przez dodaj-usuń programy odinstalować Babylon/Delta - dokładnie, bo na liście występują dwukrotnie.Dopiero potem przechodzimy do operacji:
**Olać ostrzeżenie, wejść, w wyszukiwarce, która się pojawi wpisać Delta - search/czy nazwę innego syfa
***wyskoczy lista, wtedy na każdej pozycji - prawy przycisk myszy i polecenie „resetuj”
****potem wyłączyć przeglądarkę, odpalić raz jeszcze i można powtórzyć na wszelki wypadek całą procedurę, bo czasem coś jeszcze zostaje.
2. Jeszcze raz about:config (gdyby to co wcześniej nie podziałało) - znaleźć na liście keyword.URL - prawy przycisk myszy- "resetuj" jeśli pojawi się Delta - "modyfikuj" jeśli nie ma nic a chcemy, żeby było - wpisać np. www. google. pl albo adres wybranej strony startowej
3. Na koniec w małej wyszukiwarce na pasku - rozwinąć listę - zarządzaj wyszukiwarkami - wywalić Delta-search jeśli nadal tam tkwi.
Wielkie dzięki!!!
Też się meczyłem ładnych kilka godzin z tym g..., ale dopiero po zastosowaniu Twoich rad udało mi się ten badziew wywalić.
A tak na marginesie skad to się wogóle bierze i do czego służy? Na początku mi to nie przeszkadzało, ale jak zobaczyłem jak to się zachowuje, gdy chcesz to usunąc, to nabrałem podejrzen, że to jakis robak. Nie lubie, gdy wbrew mojej woli coś się dzieje.
Pozdrawiam
- mechan
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
Krzysiek66 pisze:w "dodaj/usuń programy" trzeba odinstalować aplikację "Delta toolbar" i po kłopocie
Hehe, tak tak. Wystarczy w panelu, wystarczy na dysku c, usunąć stronę startową...
A tu kuku!
Z Babylonem jakoś sobie poradziłam, ale Delta jest mniej uprzejma:
podszywa się i chowa pod totalnie innymi nazwami (do śmieci cokolwiek z Incredibar w nazwie), a przy deinstalacji wymaga ode mnie kodu antybotowego (sic!)
Ale najlepsze jest to, że staram się czytać wszystko, co instaluję, a od przygody z Babilonem jeszcze dokładniej. Nie umknęło więc mej uwadze, że
podczas instalacji ABC Amber LIT Converter miałam do wyboru wersję zalecaną (czyli wszystko pozostaw w naszych rękach, wnet twój komputer zamienimy w śmietnik) lub wersję "zaawansowaną", przy wyborze której mogłam odznaczyć "Bonusy", czyli trzy śmieci od Delty. Odznaczyłam.
-Czy oby na pewno?- zapytało tałatajstwo- przecież Delta to wspaniały świat rozrywki i gier i nawet loda robi...
Potem pojawił się regulamin, pod którym zazwyczaj jest kratka "na ptaszka akceptacji". Kratka była tam gdzie zwykle, jednak treść obok niewiele miała wspólnego z akceptacją regulaminu, gdyż ponownie nakłaniala do zainstalowania jakiegoś syfu. To dla tych, którzy z rozpędu godzą się na wszystko.
I powiedzcie mi prosze, o co tu chodzi? Czy te parówy mogą tak robić?
Chciałabym odszkodowanie za ubytek na psychice i bezcenny czas.
Pozdrawiam babilończyków w deltan.
- Marysia Wesola
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0.1
Świetne!! Wszystko wyczyszczone, dzięki:) Dodatkowo usunęłam to badziewie w dodaj/usuń.
- Alessa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
Dzięki pomogło, choć musiałem "resetować" kilka razy, bo oprócz delta search, należy też wpisać samo delta, bo cwaniak się chowa w innych słowach. Należy sprawdzić co jest w "wartości" i jeśli będzie tam odnośnik do delty to to resetować
- Piotr72
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
- awis
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1
W moim przypadku ręczne usunięcie nic nie dało pomimo wielu wspaniałych rad. Zwyczajnie u mnie nie podświetlało opcji "resetuj" i stąd też problem z usunięciem. Pomógł natomiast program adwcleaner !!!!! Wyczyścił wszystko w oka mgnieniu. Zupełnie niepotrzebnie straciłam wiele czasu na samodzielne usuwanie,a wystarczyło tylko skorzystać z pomocy już doświadczonych w tym temacie osób. Dziękuję wszystkim serdecznie za podzielenie się swoimi sposobami na usunięcie tego paskudztwa. Jak widać u każdego co innego działa. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jesteście Wielcy
- Demeter1410
- ads
proste. mam ten syf z filestube
- gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/27.0.1453.94 Safari/537.36
- bekwark