Co ma do tego starzenie? Również uważam, że obecne rozwiązanie jest złe i w pasku nawigacji powinna być główna wyszukiwarka, niezależnie od ustawionej w pasku wyszukiwania. Być może twórcy Firefoxa planują zintegrować obydwa paski i stąd takie dziwne "ulepszenie".
Ja natomiast w ogóle nie używam paska wyszukiwania i nawet nie mam go na pasku narzędzi. Wyszukuję za pomocą paska nawigacji zintegrowanego z paskiem wyszukiwania za pomocą dodatku Omnibar i jest mi tak bardzo wygodnie. Kiedyś korzystałam z innego, który był jeszcze wygodniejszy, ale niestety przestał być kompatybilny z nowszymi wersjami liska: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=24&t=44928.
@Edit:
Chociaż widzę, że Second Search został niedawno zaktualizowany, więc może już działa prawidłowo. Muszę sprawdzić.
@Edit2:
Sprawdziłam na nowym, czystym profilu i niestety, nadal nie działa. Dziwne...
JAK przyrócić starą wyszukiwarke
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Odp: JAK przyrócić starą wyszukiwarke
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
Przytoczone rozwiązanie - ustawienie flagi browser.search.showOneOffButtons na False - nie zadziałało.
De facto, na nowym kompie, zainstalowana była FF45, tam tej flagi nie było.
Nainstalowałem FF42 (ostatnia chyba wersja która miała starą wyszukiwarkę) nadal flagi nie było.
Dodałem wpis, ale bez rezultatu.
Ktoś zna rozwiązanie, jak przywrócić starą wyszukiwarkę?
BTW, co ciekawe, po zainstalowaniu FF42, a nawet FF38 po zmianie flagi na true pojawia się menu Opcje -> Wyszukiwanie,
które o ile pamiętam weszło w FF43. WTF?
FF trzyma gdzieś konfiguracje i binaria poza profilem i katalogiem instalacji?
Bo odinstalowałem, skasowałem instancje wszystkie folderów "firefox"/"mozilla" i po ponownej instalacji FF38 dalej taki efekt.
Korekta:
Do wersji FF42 włącznie, zmiana flagi działa, przełącza między starą a nową wyszukiwarką, (oraz menu opcje - wyszukiwanie)
Od wersji FF43 w górę, zmiana flagi nie daje efektu. WTF?!
Ktoś zna rozwiązanie, jak przywrócić starą wyszukiwarkę dla wersji FF43 wzwyż?
De facto, na nowym kompie, zainstalowana była FF45, tam tej flagi nie było.
Nainstalowałem FF42 (ostatnia chyba wersja która miała starą wyszukiwarkę) nadal flagi nie było.
Dodałem wpis, ale bez rezultatu.
Ktoś zna rozwiązanie, jak przywrócić starą wyszukiwarkę?
BTW, co ciekawe, po zainstalowaniu FF42, a nawet FF38 po zmianie flagi na true pojawia się menu Opcje -> Wyszukiwanie,
które o ile pamiętam weszło w FF43. WTF?
FF trzyma gdzieś konfiguracje i binaria poza profilem i katalogiem instalacji?
Bo odinstalowałem, skasowałem instancje wszystkie folderów "firefox"/"mozilla" i po ponownej instalacji FF38 dalej taki efekt.
Korekta:
Do wersji FF42 włącznie, zmiana flagi działa, przełącza między starą a nową wyszukiwarką, (oraz menu opcje - wyszukiwanie)
Od wersji FF43 w górę, zmiana flagi nie daje efektu. WTF?!
Ktoś zna rozwiązanie, jak przywrócić starą wyszukiwarkę dla wersji FF43 wzwyż?
- panorek
- Z nami od: 15 listopada 2014, 00:41
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
Mam ten sam kłopot, co założyciel tego - dość starego już - tematu. Problem w tym, że zmiana wartości "browser.search.showOneOffButtons" nic nie da, gdyż... takiej opcji u mnie w about:config nie ma (czyli to samo, o czym wspomniał kolega wyżej). Czy istnieje jeszcze jakiś sposób na przywrócenie "starego" paska wyszukiwania bez posługiwania się dodatkowymi rozszerzeniami?
- TroPtyN
- Z nami od: 18 stycznia 2005, 10:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
TroPtyN pisze:Mam ten sam kłopot, co założyciel tego - dość starego już - tematu. Problem w tym, że zmiana wartości "browser.search.showOneOffButtons" nic nie da, gdyż... takiej opcji u mnie w about:config nie ma (czyli to samo, o czym wspomniał kolega wyżej). Czy istnieje jeszcze jakiś sposób na przywrócenie "starego" paska wyszukiwania bez posługiwania się dodatkowymi rozszerzeniami?
Chyba nie do końca to samo. Ja twierdze, że parametr browser.search.showOneOffButtons ustawiony na false działa (m.in. u mnie) ale tylko do wersji FF42 włącznie, dla kolejnych nie.
Spróbuj dodać z ręki wpis, wydaje mi się, że na którymś z laptopów też brakowało, po dodaniu zabanglało - oczywiście do FF42 włącznie.
Przyłączam się do pytania, jak uzyskać starą wyszukiwarkę na FF43 i wyższych, najlepiej bez dodatków.
- panorek
- Z nami od: 15 listopada 2014, 00:41
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
panorek pisze:Spróbuj dodać z ręki wpis, wydaje mi się, że na którymś z laptopów też brakowało, po dodaniu zabanglało - oczywiście do FF42 włącznie.
Mam najnowszą wersję Firefoxa, dodanie omawianego wpisu do about:config nie jest w stanie nic pozytywnego zrobić. Najwidoczniej twórcy przeglądarki chamsko usunęli możliwość powrotu do starego paska wyszukiwania. Żadnej pomocy w naszej sprawie się raczej nie doczekamy.
- TroPtyN
- Z nami od: 18 stycznia 2005, 10:47
• Strona 2 z 2 • 1, 2