Close Other Tabs
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Close Other Tabs
Przeglądarka: -
Wreszcie cos drgnelo w pokrytym kurzem raporcie na Bugzilla. Po prawie 2-och miesiacach bez zadnego komentarza wczoraj pojawily sie 3 odnosnie braku opcji Close Other Tabs w menu podrecznym paneli Firebirda. Jest to sprawa dosc malej wagi, ale dokuczliwa. Wiem, zaraz poderwa sie glosy "skoro wiesz ze jest to zecz malo istotna to daj spokoj programistom. Niech popracuja nad Tools/options i dadza wreszcie opcje dla show/hide tab bar and enable/disable smooth scrolling oraz niech popracuja nad Sidebarem, a nie beda sie zajmowac jakimis pierdolkami". Nim jednak mnie tu totalnie pojedziecie pomyslcie chwile racjonalnie. To jest naprawde nieskomplikowana zecz do implemetnacji, zdolnemu programiscie wstukujacemu ponad 150 znakow na minute wrzucenie tego zajmnie nie wiecej jak 5 minut. Wiec skoro tego jeszcze nie ma to znaczy ze o tym zapomnieli. Prawdopodobnie odlozyli sprawe na pozniej podczas prac nad wersja 0.5+ oraz bojow z Phoenix Corporation i o tym zapomnieli.
Moja prosba jest do was taka, glosujcie i komentujcie ten Bug. Jak Mozilla Team zobaczy ze jest duze zainteresowanie, raz dwa wstawi te opcje i przejda do waznejszych spraw pozastawiajac FB pod wzgledem Menu na rowni z Mozilla.
Moja prosba jest do was taka, glosujcie i komentujcie ten Bug. Jak Mozilla Team zobaczy ze jest duze zainteresowanie, raz dwa wstawi te opcje i przejda do waznejszych spraw pozastawiajac FB pod wzgledem Menu na rowni z Mozilla.
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
- Pitreck
- Moderator
- Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Pitreck... moim zdaniem juz przesadzasz z ta agitacja ;]
A co do kolegi "goscia" z postu drugiego, wybacz. Nie po to wymyslono system glosowania, aby glosowali Ci ktorym cos nie jest potrzebne, ale czemu nie... Glosuj na te bledy ktore Ci najbardziej utrudniaja uzywanie przegladarki.
I jeszcze jedno, Pitreck.... Mysle, ze czas ktory spedzasz na tym problemie moglbys lepiej spozytkowac. Juz bys sie w tym czasie nauczyl XPFE i napisal sam tego patcha ;p
A co do kolegi "goscia" z postu drugiego, wybacz. Nie po to wymyslono system glosowania, aby glosowali Ci ktorym cos nie jest potrzebne, ale czemu nie... Glosuj na te bledy ktore Ci najbardziej utrudniaja uzywanie przegladarki.
I jeszcze jedno, Pitreck.... Mysle, ze czas ktory spedzasz na tym problemie moglbys lepiej spozytkowac. Juz bys sie w tym czasie nauczyl XPFE i napisal sam tego patcha ;p
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Gandalf pisze:A co do kolegi "goscia" z postu drugiego, wybacz. Nie po to wymyslono system glosowania, aby glosowali Ci ktorym cos nie jest potrzebne, ale czemu nie... Glosuj na te bledy ktore Ci najbardziej utrudniaja uzywanie przegladarki.
nie napisalem, ze nie jest mi to potrzebne, ale nie jest mi tak bardzo potrzebne poniewaz czasami zamykanie wszystkich tabow naraz byloby bardzo uzyteczne.
- Gość
Re: Close Other Tabs
kura blada, penis pingwina w ucho jego mac! <br>
glosujcie na TAK
<br>
w Mozilla1.4a dziala bez problemu, chyba, ze to jeszcze nie jest firebird ? ;P
glosujcie na TAK
w Mozilla1.4a dziala bez problemu, chyba, ze to jeszcze nie jest firebird ? ;P
- superhipermegafonopumpa
Gandalf pisze:Pitreck... moim zdaniem juz przesadzasz z ta agitacja ;]
Wiem, za kilka miesiecy nikt nie bedzie pamiatal kto wywalczyl te opcje, pod wzgledem wagi powiedzialbym ze na rowni z trybem Offline(ktorego rowniez w Firebird brak). Ale ja nie robie tego dla wlasnej chwaly lecz dla obecnych i przyszlych uzytkownikow Firebirda.
A tak na serio....
Moze i troche przesadzam ale przeciez nikomu krzywdy nierobie. Wyluzuj stary. Poprostu mi zalezy a to dlatego ze kocham Mozilla i skoro Firebird ma zastapic Nawigatora to chce by byl doskonaly w kazdym calu, zeby o niczym nie zapomniano.
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
- Pitreck
- Moderator
Pitreck pisze:A tak na serio....
Moze i troche przesadzam ale przeciez nikomu krzywdy nierobie. Wyluzuj stary. Poprostu mi zalezy a to dlatego ze kocham Mozilla i skoro Firebird ma zastapic Nawigatora to chce by byl doskonaly w kazdym calu, zeby o niczym nie zapomniano.
smoko/ptakofil jeden
- juzio_bzytfa
Pitreck pisze:(...) ze na rowni z trybem Offline(ktorego rowniez w Firebird brak)(...)
hmm... zastanawaim sie w takim razie co to jest tryb offline.. czy nie wystarcza ze przy uruchamianiu mozna wybrac checkbox work offline i firebird nie probuje sie laczyc z internetem i wyswietla strony ktore byly obejrzane..
jezeli to nie jest tryb offline to faktycznie nie ma..
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4b) Gecko/20030503 Mozilla Firebird/0.6
- siegiel
- Z nami od: 05 lutego 2003, 11:58
Jak mi powiesz gdzie ten checkbox jest...
- Pitreck
- Moderator
Oki, przyznaje ci racje. Jest tryb Offline w Firebird, ale skoro ja go nieznalazlem i nie wiedzialem ze przez uruchomienie programu z parametrem -p otrzymuje sie dostep do menegera profili to tym bardziej ZU na to niewpadnie
Wl/wyl trybu Offiline powinno byc pod reka, tam gdzie wszyscy sa przyzwyczajeni ze jest (Menu File). Swoja droga to dostep do Menagera profili tez powinien byc z poziomu Menu.
Wl/wyl trybu Offiline powinno byc pod reka, tam gdzie wszyscy sa przyzwyczajeni ze jest (Menu File). Swoja droga to dostep do Menagera profili tez powinien byc z poziomu Menu.
- Pitreck
- Moderator
Close Other Tabs niestety nie znalazl sie w MFb 0.6, w wersji 0.7 tez raczej sie nie pojawi, za to znajdzie sie cos wazniejszego; Offline w Menu File.
Dopoki programisci nie zaimplementuja COT bedzie trzeba zadowolic sie rozwiazaniem tymczasowym. Alexander Dietrich stworzyl odpowiedni extension, mozna go pobrac z tej strony.
Pozdr.
Dopoki programisci nie zaimplementuja COT bedzie trzeba zadowolic sie rozwiazaniem tymczasowym. Alexander Dietrich stworzyl odpowiedni extension, mozna go pobrac z tej strony.
Pozdr.
- Pitreck
- Moderator
Tab browser Extension daje to samo a nawet więcej , Ale close Other Tabs jest na pewno http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/_ta ... ns.en.html
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Jesli chodzi o mnie to COT jest jedyna opcja z ktorej bym korzystal w TBE.
- Pitreck
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624
Bug o którym mówimy uzyskał właśnie status RESOLVED - FIXED. Ta opcja będzie w Fb 0.7
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030813 Mozilla Firebird/0.6.1+
Uff, nareszcie! Trzeba to oblac! 
- Pitreck
- Moderator
• Strona 1 z 1