Jako że korzystam z Firebirda postanowiłem napisac tutaj.
Przeglądarka się samoczynnie zamyka i następuje zapytanie czy wsyłać info o błędach.Kiedyś dawałem nie ale teraz daje tak.Tylko tak się zastanawiam co ma wspólnego mozilla z netscape,wiem że tem sam silnik,ale jednak oni są komercyjni.
Jak korzystałem z Mozilli to we właściwość komunikatu o błędach nie było nic,natomiast w firebirdzie jest pełno danych.Chciałbym się dowiedzieć jaki jest tego powód,od netscape raczej się nie dowiem tego
Czy można zdiagnozować przyczyne wysypywania się się Firebirdana podstawie tych danych?
Z mozillą miałem poważniejsze problemy ale podejrzewam że powodowały to dodatkowe schematy,które były niekompatybilne
tak więc Firebird czy mozilla nie powodują mi zwisy systemu lecz zamykanie przeglądarki co jest bardzo denerwujące,dzieje się to często przy dużej ilości otwartych paneli
Z javą mam wszystko w porządku,bo bez javy przeglądarka się zamykała ale błyskawicznie,nawet bez bez pytania czy wysłać błędy.Po zainstalowaniu Javy strony z javą chodzą bardzo dobrze.
na koniec dodatkowe informacje ,mój system to Win XP prof ENG bez SP1
"wykrzaczanie " się Firebirda (mozilli też)
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
"wykrzaczanie " się Firebirda (mozilli też)
Przeglądarka: -
- woj-ciech
- Z nami od: 13 czerwca 2003, 15:08
Re: "wykrzaczanie " się Firebirda (mozilli też)
woj-ciech pisze:Przeglądarka się samoczynnie zamyka i następuje zapytanie czy wsyłać info o błędach.Kiedyś dawałem nie ale teraz daje tak.Tylko tak się zastanawiam co ma wspólnego mozilla z netscape,wiem że tem sam silnik,ale jednak oni są komercyjni.
Mozilla jest "dzieckiem" Netscape. Wywodzi sie od Netscape (poczytaj troche o NN 5.0) i wielu programistow zatrudnianych przez Netscape pracuje nad Mozilla wlasnie. Ponadto Mozilla byla (uzylem czasu przeszlego bo chyba, nareszcie, zaczeto odchodzic od tej idei i stad pomysl FB i TB) tworzona jako zabawka do testowania silnika Gecko, a na jej podstawie byly tworzone wlasnie kolejne wersje Netscape'a. Ci z Netscape (a wlasciwie AOL) uwazalo pierwotnie Mozille za taka wersje alfa swojej przegladarki, Mozilla sie miala rozwijac a oni sobie mieli brac raz na jakis czas efekt prac, zmieniac jego nazwe i gotowe
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
- emdej
- Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40
aaa, na pozostale kwestie nie odpowiem bo jakos duzo podales faktow i nie wiem wlasciwie o co pytasz
bo mowisz cos ze java ci chodzi ale nie chodzi, ze kiedys jak miales stare profile to tez sie cos sypalo, ale nie widze zwiazku miedzy tymi sprawami......
czy ja dzis jakis niekumaty jestem ?
czy ja dzis jakis niekumaty jestem ?
pozdrawiam serdecznie, emdej
- emdej
- Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40
Netscape Quality Feedback Agent to (niestety closed-source) program będący obecnie własnością AOL Netscape, służący do wysyłania raportów o błędach w przypadku błędów w pracy jakiegoś programu. Nie jest on rozwijany przez Mozilla.org - Mozilla.org dostała od Netscape Communications licencję na używanie go w testowych buildach swoich programów, takich jak SeaMonkey i Firebird - i jest on dołączany tylko do nightlies, wersji alfa, beta (i chyba rc).
Jeśli NQFA komuś bardzo przeszkadza, może go nie instalować. Choć wówczas Mozilla.org może nie dostać pewnych informacji, od których mogłaby zależeć przyszła stabilność poszczególnych aplikacji.
Jeśli NQFA komuś bardzo przeszkadza, może go nie instalować. Choć wówczas Mozilla.org może nie dostać pewnych informacji, od których mogłaby zależeć przyszła stabilność poszczególnych aplikacji.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
wyjaśnienie
trochę zamieszałem,w części o mozilli chodzi mi o to że zawieszała się ale w okienku "Netscape Quality Feedback Agent" nie było żadnych informacji
natomiast Firebird też się zawiesza i w okienku "Netscape Quality Feedback Agent" są już informację,chciałem się dowiedzieć czy jest ktoś na tyle zorientowany że na podstawie informacji zawartych w "Netscape Quality Feedback Agent" jest w stanie stwierdzić co jest przyczyną wywalania się Firebirda
Odnośnie Netscape to wiem jaki ma związek z Mozillą,nie sądziłem jednak że ich interesuje to co się "chrzani" w Mozilli
natomiast Firebird też się zawiesza i w okienku "Netscape Quality Feedback Agent" są już informację,chciałem się dowiedzieć czy jest ktoś na tyle zorientowany że na podstawie informacji zawartych w "Netscape Quality Feedback Agent" jest w stanie stwierdzić co jest przyczyną wywalania się Firebirda
Odnośnie Netscape to wiem jaki ma związek z Mozillą,nie sądziłem jednak że ich interesuje to co się "chrzani" w Mozilli
- woj-ciech
- Z nami od: 13 czerwca 2003, 15:08
• Strona 1 z 1