Na nowej karcie jakaś strona zamiast miniatur
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Na nowej karcie jakaś strona zamiast miniatur
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
Gdy otwieram nową kartę w firefoxie zamiast miniatur najczęściej odwiedzanych stron pojawia mi się strona z jakąś beznadziejną wyszukiwarką. Wydaje mi się, że to przez jakiś dodatek który zainstalowałem. Jak mogę wrócić z powrotem do miniatur?
- kika
Odp: Na nowej karcie jakaś strona zamiast miniatur
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
Sprawdź w dodatkach oraz w zainstalowanych programach czy nie ma tam czegoś związanego z tą wyszukiwarką. Jak będzie to usuń/odinstaluj. Następnie wpisz w pasku adresu: about:config i kliknij ENTER. Po wejściu wpisz w wyszukiwarkę: newtab i zresetuj wytłuszczone wpisy zawierające podejrzany adres.
Jak nie pomoże, to przeczytaj ten wątek: viewtopic.php?f=15&t=44613
Jak nie pomoże, to przeczytaj ten wątek: viewtopic.php?f=15&t=44613
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:30.0) Gecko/20100101 Firefox/30.0
Witam wszystkich.
Rozwiązanie problemu jest bardzo proste. Opcje-> główne. Po uruchomieniu programu FX -> wyświetl stronę startową
Strona startowa: about:newtab <--------- wystarczy tylko to wpisać.
Pozdrawiam wszystkich.
Nie ma za co
Rozwiązanie problemu jest bardzo proste. Opcje-> główne. Po uruchomieniu programu FX -> wyświetl stronę startową
Strona startowa: about:newtab <--------- wystarczy tylko to wpisać.
Pozdrawiam wszystkich.
Nie ma za co
- Mefisto85x
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Mefisto85x,
nie do końca tak to działa: jeśli wybierzesz opcję "wyświetl stronę startową", to FF automatycznie zawsze będzie otwierał się od tej strony, bez pamięci kart z poprzedniej sesji. Zatem, jeśli zawsze kończysz pracę z FF przy jednym ekranie to w porządku, ale jeśli na górnym pasku masz otwarte powiedzmy 7 stron, to po zamknięciu programu on ich nie przywróci, ale rozpocznie od nowej strony startowej (tej, którą podałeś). To nie jest wygodne.
nie do końca tak to działa: jeśli wybierzesz opcję "wyświetl stronę startową", to FF automatycznie zawsze będzie otwierał się od tej strony, bez pamięci kart z poprzedniej sesji. Zatem, jeśli zawsze kończysz pracę z FF przy jednym ekranie to w porządku, ale jeśli na górnym pasku masz otwarte powiedzmy 7 stron, to po zamknięciu programu on ich nie przywróci, ale rozpocznie od nowej strony startowej (tej, którą podałeś). To nie jest wygodne.
- Marago
• Strona 1 z 1