MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zakładki - odzyskiwanie

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Zakładki - odzyskiwanie

Postautor: dara » 09 stycznia 2014, 17:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Witam
Problem polega na tym, że zmieniłam komputer a stary dysk twardy mam jako dysk przenośny i na nim jest stary Firefox z zakładkami.
Na nowym kompie mam już nowy Firefox z nowymi zakładkami. Potrzebuję uruchomić stare zakładki lecz nie wiem jak.
Podejrzewam, że jak skopiuję channel-prefs.js (gdzie przypuszczam są zapisane zakładki) i wkleję do nowego Firefoxa - stracę obecne zakładki.
Co robić w takiej sytuacji? Jak dotąd wymyśliłam, żeby zapisać gdzieś obecny plik zakładek, stary wkleić i użyć; a potem wrócić do nowego.
Ale zupełnie się na tym nie znam i nie wiem czy nie wyjdzie jakiś bigos. Proszę o pomoc. Pozdrawiam dara
dara

Odp: Zakładki - odzyskiwanie

Postautor: beata072 » 09 stycznia 2014, 18:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

Wg informacji ze strony: https://support.mozilla.org/pl/kb/Odzys ... eglledania zakładki znajdują się w pliku places.sqlite. Na Twoim miejscu wyeksportowałabym te nowe zakładki do pliku html a następnie wkleiła do folderu z profilem plik places.sqlite ze starego ff i wtedy importowała wyeksportowane wcześniej nowe zakładki.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Wróć do Przeglądarka Firefox