Witam i pozwolę sobie od razu przejść do rzeczy ; )
Na sprzęcie, na którym gram od początku miałem zainstalowany Windows 8 i wszystko działało dobrze. Niedawno zakupiłem kartę dźwiękową i ze względu na komplikacje odnośnie sterowników zainstalowałem na świeżo Windows 7. Od tej pory Firefox zaczął się dziwnie zachowywać. Mianowicie raz na ~10 sekund jest jedno lub dwu sekundowe przycięcie w całej przeglądarce. Bez względu na to co robię. Może to być nawet pojedyncza strona z edytorem tekstu (jak chociażby ten post tutaj), albo filmik na Youtubie. Przez parę dni nie wiedziałem skąd to się bierze. Dziś znalazłem winowajce. Przycinki pojawiają się tylko i wyłącznie kiedy w tle włączony jest klient Steam. Czyli dla mnie prawie zawsze. Nie znalazłem żadnego tematu nigdzie, który chociażby zbliżył się do mojej sytuacji.
Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
Żeby nie było, sprzęt jest dosyć mocny (i5 3570k, 8gb DDR3-1333 i dwa dyski: 1 ssd samsung evo 840 z systemem i przeglądarką i drugi wd caviar black ze steamem i grami) no i na Windows 8 nie było najmniejszych zgrzytów.
Obecny system to Win7 w wersji ultimate jeśli to ma znaczenie.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi
Firefox 26 i klient Steam
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox 26 i klient Steam
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0
- Pokora
• Strona 1 z 1