MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox nie może odnaleźć serwera

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox nie może odnaleźć serwera

Postautor: hubeek » 13 marca 2014, 15:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

Cześć Wam,
problem mam - zbyt często pojawia mi się strona "Nie odnaleziono serwera" lub strona się otwiera tylko w jakichś skrawkach (np. sam tekst bez żadnego tła czy formatowania). Po paru próbach odświeżenia strona się w końcu do pełni ładuje, nie mniej jest to niesamowicie upierdliwe.

Próbowałem już wszystkie dodatki wyłączać + wyłączyć antywirusa (BitDefender) + wyczyścić FF CCleanerem - bez poprawy. Problem się pojawił parę tygodni temu, ale tak jakby zaczął coraz bardziej narastać (albo po prostu miarka się przebrała).

Będę wdzięczny za propozycje rozwiązania problemu (bez formatowania systemu proszę ;) ).

Pozdrawiam!
hubeek

Odp: Firefox nie może odnaleźć serwera

Postautor: hubeek » 14 marca 2014, 12:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

Sądziłem, że sprawa jest dość prosta dla doświadczonej społeczności FF. No nic, pora zmienić przeglądarkę, może gdzie indziej społeczność jest bardziej skora do pomocy / obyta technicznie.

Pozdrawiam! :)
hubeek

Odp: Firefox nie może odnaleźć serwera

Postautor: Tomek » 14 marca 2014, 13:02

A my sądziliśmy że osoby które piszą na forum, korzystają z porad już dostępnych, które ułatwią nam diagnostykę problemu. Nic nie piszesz o trybie awaryjnym, nic nie piszesz o nowym profilu...
Wygląda to na problem z ustawieniami połączeń - nie bawiłeś się w przyśpieszanie Fx za pomocą about:config?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Wróć do Przeglądarka Firefox