WITAM
Jako czlowiek poruszajacy sie po swiecie IT od lat nastu, zawsze polecalem swoim partnerom biznesowym mozille i wszystko na jej enginie, pozniej kowalskim itd... wszystko sie zgadzalo...lekka szybka przegladarka.
Obecnie z firefoxa zrobiono to co zrobiono z winampa (juz co prawda uwalonego), przerost formy nad trescia, to samo probowano z totalcommanderem, efekt jest tego taki ze traci sie userow w skrocie...cwiczyl to winrar, winzipy i inni teraz cwiczy to microsoft z windows 8 dyskontuujac produkt doskonaly tj Windows Xp, przesclizgany przez setki milionow userow od lat, bugow minimum, cwiczyl to tez redhat jak jeszcze nie byl komecyjny, spowodowalo to rozlam na setki powlok GUI.
Dlaczego mozilla jak opensourcowy projekt z zalozenia jest coraz wolniejsza ? Deweloperzy czytaja Stroustrupa ? ze zrozumieniem ? To co sie dzieje z nowszymi wersjami firefoxa to przedszkole, gdzie tu podstawowe paradygmaty jezykow obiektowych ?? gdzie jest proceduralnosc, generyka i obietowosc dynamiczna ? Mam wrazenie analizujac kod nowych wersji FF ze tworza ja miernie utalentowani programisci...!!!
Analizuje bugi i jaki browser w dziesiejszych czasach wykracza sie na srednio js/fla stronach ? Firefox!!!
Gates odrobil lekcje i jego browser jest praktycznie nie do zlamania na zadnym punkcie prostego jak d...a weza web browsingu. Jak deweloprzy FF odnosza sie do programow quazi szkodzacych (integrujacych w dany OS), AV itd - zadna przegladarka nie ma tego problemu ? ( moze poza Kmleon - ktory uruchamia sie jakies 3000% szybciej niz gola mozilla) ??
i tutaj APEL:
FIREFOX OBJETOSCIOWO WZRASTA Z KAZDYM RELEASE: JAKA TO DAJE KORZYSC USEROWI ? Zadna!!. Albo programuja go dzisiaj hindusi albo ktos zaplacil Wam ( nie wiem komu kazde OS ma swoja cene ) - albo jestescie tak nieudolni....
ozieble pozdrawiam
[ciach]w linka[/ciach]
dlaczego zabijacie firefoxa ??
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
dlaczego zabijacie firefoxa ??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
- krsone
- Z nami od: 19 marca 2014, 00:51
Odp: dlaczego zabijacie firefoxa ??
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Firefox to projekt otwartoźródłowy, który z otwartymi ramionami przyjmie utalentowanego programistę, który wie, gdzie leżą wszystkie problemy oraz jak je rozwiązać.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
• Strona 1 z 1