Witam,
Mamy w firmie, na komputerach offline zainstalowanego Firefoxa do aplikacji wewnętrznej i do poprawnej pracy potrzebujemy apletu Java, który wykonywany jest w tle i jest dostępny przez LiveConnect z poziomu JavaScript. Użytkownicy nie mają stałych profili, czyli za każdym razem po zalogowaniu się muszą aktywować JRE.
Ponieważ pracuje na tym dużo osób i nie chcemy robić dodatkowego szkolenia - potrzebuję informacji jak wyłączyć na stałe Click-To-Play, albo jak przynajmniej JRE włączyć tak, by uruchamianie appletu było zawsze dostępne. Zmiany konfiguracji przeglądarki dystrybuujemy z domeny. Aktualnie utknęliśmy z ostatnią wersją, która nie ma domyślnie CtP, czyli 23.
Krzysztof
Click-To-Play - jak wyłączyć lub aktywować
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Click-To-Play - jak wyłączyć lub aktywować
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
- KrzysztofM
- Z nami od: 05 maja 2014, 07:44
Odp: Click-To-Play - jak wyłączyć lub aktywować
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Menu/dodatki/wtyczki i tam przy javie dajesz zawsze uruchamiaj. Ew w about:config plugins.click_to_play na False, ale nie wiem czy w nowych wersjach to ustawienie jest jeszcze brane pod uwagę.
Strzeżonego backup strzeże
- sig
- Z nami od: 22 maja 2010, 09:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Już próbowałem każdego z tych ustawień razem i z osobna. W przypadku JRE - nawet na http://www.java.com/verify zawsze dostaję szary prostokąt z napisem "Stuknij tutaj, by aktywować wtyczkę".
Tak więc about:config / plugins.click_to_play -> False oraz ustawienie "Java SE Platform 7 Uxx" na "Zawsze aktywuj" nie daje rezultatu. Nie wiem, czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia do bugzilli.
Tak więc about:config / plugins.click_to_play -> False oraz ustawienie "Java SE Platform 7 Uxx" na "Zawsze aktywuj" nie daje rezultatu. Nie wiem, czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia do bugzilli.
- KrzysztofM
- Z nami od: 05 maja 2014, 07:44
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
U mnie przy domyślnym plugins.click_to_play = true i przestawieniu przy w.w. wtyczce na "Zawsze aktywuj" aplet od razu się uruchamia.
Zastanawiam się tylko, dlaczego u Ciebie jest tekst "Stuknij tutaj, by aktywować wtyczkę". Masz ekran dotykowy czy może to jakiś dodatek jest odpowiedzialny za dodatkowe blokowanie? Bo u mnie przy włączonym pytaniu o aktywację jest trochę inny tekst (Aktywuj Java Platform.....).
Może trzeba stworzyć wzorcowy profil od nowa, bo w obecnie wykorzystywanym jest coś namieszane?
No i podstawowa sprawa - czy masz najnowszą Javę - bo jeśli nie, to wtedy i tak będzie pytanie o aktywację wtyczki.
W ostateczności można spróbować tak, jak to jest opisane tu: https://support.mozilla.org/en-US/questions/924629
- czyli wyłączyć blokowanie niebezpiecznych wersji - ale nie polecam.
Zastanawiam się tylko, dlaczego u Ciebie jest tekst "Stuknij tutaj, by aktywować wtyczkę". Masz ekran dotykowy czy może to jakiś dodatek jest odpowiedzialny za dodatkowe blokowanie? Bo u mnie przy włączonym pytaniu o aktywację jest trochę inny tekst (Aktywuj Java Platform.....).
Może trzeba stworzyć wzorcowy profil od nowa, bo w obecnie wykorzystywanym jest coś namieszane?
No i podstawowa sprawa - czy masz najnowszą Javę - bo jeśli nie, to wtedy i tak będzie pytanie o aktywację wtyczki.
W ostateczności można spróbować tak, jak to jest opisane tu: https://support.mozilla.org/en-US/questions/924629
- czyli wyłączyć blokowanie niebezpiecznych wersji - ale nie polecam.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1