MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Po próbie odzyskania zakładek- straciłam wszystkie zakładki

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Po próbie odzyskania zakładek- straciłam wszystkie zakładki

Postautor: kinga1234bb » 12 czerwca 2014, 23:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

Wiem, że temat się powtarza, ale mimo prób nie znalazłam odpowiedzi na mój problem.
Straciłam kilka zakładek prawdopodobnie z powodu aktualizacji i chcąc je odzyskać postępowałam według instrukcji:

"To retrieve your settings from Firefox 2:

Open your profile folder:

Click the menu button New Fx Menu , click help Help-29 and select Troubleshooting Information. The Troubleshooting Information tab will open.
Under the Application Basics section, click on Show Folder. A window with your profile files will open.
Note: If you are unable to open or use Firefox, follow the instructions in Finding your profile without opening Firefox.

Click the menu button New Fx Menu and then click Exit Close 29
Bookmarks and history: Rename places.sqlite to places.sqlite.bak and rename the .json files in the bookmarkbackups folder to .json.bak.
Passwords: Rename signons3.txt to signons3.txt.bak

Note: If the .txt file extension is not shown, rename signons3 to signons3bak

Start Firefox again.

Firefox should then migrate your Firefox 2 data to Firefox 3. If this procedure doesn't work and you end up losing more information, you can restore by closing Firefox again and renaming the files back. "

Zmieniłam nazwy z places.sqlite na places.sqlite.bak i z bookmarkbackups do .json.bak.

Nie wiem, czy coś zrobiłam źle, jest to bardzo możliwe, ale bardzo chciałabym odzyskać swoje zakładki, których były setki, ważne artykuły, publikacje.
Proszę o pomoc!
kinga1234bb

Z nami od: 12 czerwca 2014, 23:40

Odp: Po próbie odzyskania zakładek- straciłam wszystkie zakł

Postautor: dexter » 16 czerwca 2014, 10:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0

Nie, to nie jest ta instrukcja.

1. Kliknij Zakładki -> Otwórz wszystkie zakładki
2. Kliknij Import i Backup -> Odtwórz -> Tam powinna być lista backupów zakładek, daty i ilość zakładek w każdym pliku.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Po próbie odzyskania zakładek- straciłam wszystkie zakł

Postautor: kinga1234bb » 16 czerwca 2014, 10:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

Dziękuję za odpowiedź, po tym udało się odzyskać zakładki sprzed 2 dni. Straciłam tylko kilka, więc odetchnęłam z ulgą.
Pozdrawiam
kinga1234bb

Z nami od: 12 czerwca 2014, 23:40

Wróć do Przeglądarka Firefox