MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Brak podręcznej opcji usuwania plików

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Brak podręcznej opcji usuwania plików

Postautor: Gość » 26 lipca 2014, 23:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Utworzyłem sobie nowy profil tymczasowy, żeby jak chcę np. oglądać YT to mi nie muliło, bo profil lekki, mało addonów. ale widzę że w przeciwieństwie do starego, kilkuletniego profilu w menu Narzędzia nie mam opcji czyszczenia "Wyczyść historię przeglądania" Jest jakaś możliwość dodania tego do menu narzędzie bez instalowania jakiegoś dodatku? Oczywiście wiem, że można wejść w Opcje=>Zaawansowane->Sieć i tam czyścić, albo użyć skrótu Ctrl+Shift+Del, ale jestem przyzwyczajony do klikania w menu Narzędzie i robię to odruchowo, a tam nic.
Gość

Odp: Brak podręcznej opcji usuwania plików

Postautor: Garu » 26 lipca 2014, 23:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

A masz w menu narzędzia - Opcje - Prywatność? Zaznaczasz czyść historię podczas zamykania programu Firefox. Wyświetli się z prawej strony aktywny przycisk Ustawienia. Zaznacz Historia, dane formularzy i historia, pamięć podręczna, oraz dane witryn typu offline,
Ma być odznaczone - ciasteczka, aktywne zalogowania, zapamiętane hasła, oraz ustawienie witryn. Potem OK, na opcjach OK i już Firefox będzie Twoim ulubionym motylem... Leciutki i nie musisz dodatkowo klikać.
Pamiętaj, żeby w opcjach internetowych, zawartość kliknąć czasami w - Wyczyść stan SSL (bufor). To czyści także dla Firefoxa. Jak dużo oglądasz YT, to wskazane.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Wróć do Przeglądarka Firefox