MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przywrócenie skasowanego profilu

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Przywrócenie skasowanego profilu

Postautor: Fechmistrz » 02 sierpnia 2014, 17:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Witam,
zaczęło się od tego że chciałem rozwiązać problem z usuwaniem historii w Firefoxie. Od kilku tygodni nie mogę usunąć historii przeglądania stron, inne opcje jak usuwanie ciasteczek czy ustawień stron działają. Próbowałem usuwać zarówno z poziomu przeglądarki jak i programu CCleaner, niestety nic to nie dawało. Dzisiaj postanowiłem użyć opcji zrestartowania programu Firefox i również to samo. W ten sposób omyłkowo skasowałem swój stary profil nie robiąc kopii, gdzie znajdował się dodatek (QuickNote) w którym miałem zapisane ważne informacje. Czy istnieje możliwość przywrócenia tego profilu albo przynajmniej tego dodatku?
Fechmistrz

Z nami od: 02 sierpnia 2014, 17:33

Odp: Przywrócenie skasowanego profilu

Postautor: dexter » 02 sierpnia 2014, 21:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

Fechmistrz pisze:postanowiłem użyć opcji zrestartowania programu Firefox i również to samo. W ten sposób omyłkowo skasowałem swój stary profil

Masz na myśli opcję resetowania, a nie restartowania. Opcja ta nie umożliwia omyłkowego skasowania starego profilu, więc można go odzyskać.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Przywrócenie skasowanego profilu

Postautor: Fechmistrz » 02 sierpnia 2014, 23:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

dexter pisze:Masz na myśli opcję resetowania, a nie restartowania. Opcja ta nie umożliwia omyłkowego skasowania starego profilu, więc można go odzyskać.

Rzeczywiście, zupełnie przeoczyłem folder który utworzył się po resetowaniu na pulpicie pod nazwą "stare dane programu Firefox". Dzięki za odpowiedź.
Fechmistrz

Z nami od: 02 sierpnia 2014, 17:33

Wróć do Przeglądarka Firefox