RESET ustawień firebirda
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
RESET ustawień firebirda
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
jak całkowicie usunąć ustawienia firebirda (po odinstalowaniu lub przed) bez reinstalki windows ? mam straszny problem z domyślną przeglądarką i chociaż ustawiam wszystko w rejestrze to i tak nie chce mnie słuchać ... myśle że zainstalowanie 'na czysto' firebirda by pomogło. pls help
- jet
- Z nami od: 02 października 2003, 13:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6b) Gecko/20031208
Musisz usunąć profil. Poszukaj na forum, albo na stronce mozillapl.org.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.6b) Gecko/20031208
Aj do diabła - znów mnie wylogowało! I na innym forum PhpBB też mam takie coś... 
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Jeśli masz jakieś wątpliwości co do tego gdzie są zapisywane sutawienia to masz to dokładnie opisane tutaj: http://mozillapl.org/modules.php?op=mod ... cle&sid=36
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Kiedyś z tym walczyłem. Może Ci pomoże następujący schemat postępowania:
1. Deinstalacja Firebirda.
2. Skasowanie profilu i innych ustawień.
3. Odpalenie IE i zaznaczenie jej jako domyślnej przeglądarki.
4. Odpalenie komendy:
5. Restart Windowsa.
6. Instalacja Firebirda.
1. Deinstalacja Firebirda.
2. Skasowanie profilu i innych ustawień.
3. Odpalenie IE i zaznaczenie jej jako domyślnej przeglądarki.
4. Odpalenie komendy:
- Kod: Zaznacz cały
regsvr32 urlmon.dll
5. Restart Windowsa.
6. Instalacja Firebirda.
- Skibbi
niestety, to nie pomogło,
może wyjaśnie dokładniej w czym tkwi problem:
otóż linki w niektórych aplikacjach włączają się w IE (np. flash MX player), a w mojej wyszce jest przycis który da sie ustawić, żeby uruchamiał domyślną przeglądarke. FB oczywiście uruchamiało się po kliknięciu, ale po 'incydencie' z MyIE sie wszystko popsuło. o dziwo włączając te linki w IE, IE pyta się czy ustwić sie na domyślną przeglądarke, bo nią nie jest. paranoja.
zobaczyłem błąd w rejestrze: otórz w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\http jest ustawiona mozilla, ale w kluczu mozilli (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla\Desktop) wszędzie jest IE ! dziwna sprawa ...
PLS HELP !
może wyjaśnie dokładniej w czym tkwi problem:
otóż linki w niektórych aplikacjach włączają się w IE (np. flash MX player), a w mojej wyszce jest przycis który da sie ustawić, żeby uruchamiał domyślną przeglądarke. FB oczywiście uruchamiało się po kliknięciu, ale po 'incydencie' z MyIE sie wszystko popsuło. o dziwo włączając te linki w IE, IE pyta się czy ustwić sie na domyślną przeglądarke, bo nią nie jest. paranoja.
zobaczyłem błąd w rejestrze: otórz w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\http jest ustawiona mozilla, ale w kluczu mozilli (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla\Desktop) wszędzie jest IE ! dziwna sprawa ...
PLS HELP !
- jet
- Z nami od: 02 października 2003, 13:25
• Strona 1 z 1